Söndagsmatch mot Vinslöv

17 februari 2023 12:00

Söndagsmatch mot Vinslöv

Amo är just nu inne i ett intensivt matchande och nu på söndag är det dags för hemmamöte mot svårspelade Vinslöv. Vinslöv har under större delen av seriespelet legat i mitten av tabellen men har under den senaste tiden höjt sig och i de två senaste matcherna på hemmaplan besegrat först Skånela och sedan HF Karlskrona. Det är alltså ett formstarkt lag fyllt med självförtroende som kommer till Amokabelhallen.

Vinslöv har under de senaste åren etablerat sig Allsvenskan och också stabiliserat sitt spel. Stommen av spelare från de egna leden har efter hand kompletterats med unga uppåtgående spelare från framför allt Kristianstad och laget har i dag en betydligt bättre bredd än tidigare. Med höstvärvningen av förre detta landslagsspelaren Dalibor Doder, senast i IFK Ystad, har man på samma gång fått in rutin och ytterligare kvalitet. Andra nyckelspelare är målvakten Linus Olsson, med förflutet i Amo, och mittsexan Elias Holmström.

–Vinslöv är ett energilag, säger tränare Stockenberg. Man är framför allt svårslaget i den egna hemmahallen men har också stegvis har utvecklat sitt bortaspel. För oss gäller det att vi fortsätter på samma sätt som senast mot VästeråsIrsta med mycket tryck och rörlighet i anfallsspelet. Det märktes att vi verkligen ville spela som vi vet att vi kan. –Det enda jag är litet missnöjd med är disciplinen och kvaliteten i avsluten, där finns det mera att göra, menar Stockenberg vidare. Försvarsspelet var tillbaka på den höga nivå det hållit nästan hela säsongen och det var en glädje för en tränare att se det fina samarbetet mellan uteförsvar och målvakt vi långa stunder visade upp, tillägger han. –Vi vet dock att Vinslöv delvis spelar på ett annat sätt än VästeråsIrsta – så det gäller för oss att vara förberedda.

–Med undantag av en liten osäkerhet beträffande Minik ser läget i laget bra ut, fortsätter han. Jag räknar med att Simon Axelsson är tillbaka efter sin sjukdom. Sedan kommer nyförvärvet från Halden, danske Jonas Jensen, att finnas med i laget. –Vi får se hur mycket han spelar men det är hur som helst skönt att få in en spelare av den digniteten i vårt lag. Jonas är en välutbildad allroundspelare med näsa för målet som vi kommer att få stor nytta av framöver, avslutar Stockenberg.

 

/ Roddy Nilsson

 

Matchen kl. 16.15 och för er som inte kan vara på plats sänds den som vanligt via Handboll Play.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll