Söndagsmatch mot Kungälv

27 oktober 2022 13:00

Söndagsmatch mot Kungälv

På söndag gästas Amo av Kungälv, ett lag som Amo haft många hårda duster med under de senaste åren. Förra säsongens match mellan lagen i Amokabelhallen slutade oavgjort. Kungälv är, i likhet med Amo, tippat som ett av topplagen i årets serie. Inledningen har dock inte blivit vad laget hoppats på, delvis beroende på flera skador. Så här långt har man spelat ihop fem poäng. I senaste matchen blev det dock seger på hemmaplan mot nykomlingen AIK.

Laget består huvudsakligen av spelare som fostrats i andra klubbar i Göteborgsområdet som Hannes Rybo, Daniel Wester och Tobias Johansson. Den sistnämnde anslöt från Redbergslid inför denna säsong där han under ett antal år varit en pålitlig målskytt. En annan viktig kugge såväl framåt som bakåt är linjespelaren Alexander Regen. Lägg därtill en duktig målvakt i Fredrik Landin, med förflutet bland annat i Hallby, så kan Kungälv mönstra ett slagkraftigt lag.

För Amo:s del har det sett bra ut i veckan, säger tränare Stockenberg. –Vi har kört ett par riktigt tuffa träningspass och alla verkar vara friska laddade inför söndagens match. Vi har jobbat på litet detaljer där vi känner att vi inte riktigt har fått ut vad vi vill, menar han vidare. –Försvarsmässigt är det som vanligt hårt jobb som räknas där det är framför allt är viktigt att inte låta Kungälvs 9-meterslina få för mycket utrymme, avslutar Stockenberg.

Amo kan förvänta sig en tuff match mot ett Kungälv som säkerligen vill haka på toppen. Matchen startar 16.15 och sänds även via Solid Sport.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll