Söndagsmatch mot AIK

8 december 2022 14:54

Söndagsmatch mot AIK

Efter dramatiken och det oavgjorda resultatet i seriefinalen borta mot HF Karlskrona är det på söndag dags för hemmamatch mot AIK från Stockholm. AIK, som är nykomlingar serien, har haft det tufft både på och utanför planen och ligger klart sist i tabellen. Laget har endast en inspelad poäng vilken kom i hemmamötet mot Varberg. I övrigt har det blivit idel förluster. I många matcher har dock laget varit med ända fram till slutet.

AIK har en jämn trupp med habila spelare på alla positioner. Spelare att främst hålla ögonen på är högernian Axel Rämhed och unge lovande mittsexan Theodor Uliana. Rutin från andra klubbar i regionen finns i form av Fred Olsson, tidigare i Hammarby, och Josef Rahali och Oskar Frank, tidigare i Skånela. I laget finns även högerkantspelaren Maximilian Binderis som tillhör Amo men som är utlånad till AIK samt niometers- och försvarsspelaren Kenan Bektesevic, som för några år sedan gjorde en säsong i Amotröjan.  

Det är alltid litet knepigt mentalt med matcher man ska vinna, säger tränare Stockenberg apropå helgens möte. –Vi får inte komma in deras sätt att spela. AIK spelar litet ”Stockholmshandboll” med snabbt halvdistansspel som kan vara svårläst, fortsätter han.

–Vi måste fortsätta att göra de saker vi är bra på och hålla koncentrationen. Det är viktigt med tålamod och att jobba igenom våra starter och kombinationer ordentligt. Försvarsspelet är jag inte orolig för, där är vi trygga, avslutar han.

Matchen börjar kl. 16.15 och för er som inte kan vara på plats i Amokabel Hallen sänds den som vanligt via Handboll Play.

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll