Skånskt besök på lördag

23 november 2023 12:44

Skånskt besök på lördag

När Handbollsligan återstartar för Amo:s del efter det lyckade mellanspelet i Svenska Cupen är det Malmö HK som kommer på besök. Malmö har inlett seriespelet starkt och ligger på en fjärde plats med 11 inspelade poäng, två mer än Amo. Laget utgörs av en blandning av mera rutinerade spelare med notoriske målskytten vänsterhänte Magnus Persson i spetsen och en del yngre uppåtgående spelare där bland annat före detta Amospelaren Hugo Stuivers kan nämnas. Lagets dominerande spelare under de inledande omgångarna har dock varit nye norrmannen från Halden, Truls Grøtta, som så här långt kanske har varit säsongens bästa nyförvärv i hela Handbollsligan.

–Självklart får vi se upp med Grøtta, säger Amo:s assisterande tränare Johan Sörensen, men vi får inte titta för mycket på honom. Malmö är ett duktigt och välbalanserat lag med ett bra försvarsspel som fått ut mycket av sitt material, fortsätter Johan. –Det gäller för oss att komma upp i nivå litet bättre än vi gjorde mot Aranäs. Under de senaste matcherna har vi spelat jättebra under perioder men också tappat koncentrationen och noggrannheten ibland.

–Vi hoppas att avancemanget i Svenska cupen ska fungera som en boost för oss under de kommande matcherna. Vi vilade Vasko senast mot Aranäs men med honom åter i laget får vi ett alternativ till på niometer och i försvaret. I övrigt ser truppen ut att bli densamma som mot Aranäs. Det blir säkert en tuff och spännande match mot Malmö så jag hoppas att publiken ställer upp och stöttar oss, avslutar Johan.

 

Matchen börjar kl. 17.00 och för er som inte kan vara på plats finns möjlighet att se den via Handbollsligan Live.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll