Sjätte segern när Amo malde ner Kungälv

31 oktober 2022 12:12

Amo tog i söndagens match sin sjätte seger för säsongen genom att besegra Kungälv med 30–24 efter 12–12 i halvtid. Amo hade svårt att komma i gång och gästerna gjorde en mycket bra första halvlek med hårt arbete i försvaret och noggrannhet i anfallsspelet där framför allt lagets duktiga man-mot-manspelare utgjorde ett ständigt hot. Samtidigt spelade Amo omständligt och gjorde flera tekniska fel och fick inte alls fart på sina omställningar. Förutan ett antal svettiga räddningar av hemmamålvakten Nicola Matovic kunde Kungälv haft en halvtidsledning med ett par tre mål.

Efter pausen fick Amo allt bättre träff i försvaret samtidigt som Kungälv började mattas och fick allt svårare att sätta dit bollarna när Amo:s bredd och tyngd började ge utslag. Tio minuter in i andra halvlek var Amo uppe i en tvåmålsledning med 18–16 som med åtta minuter kvar vuxit till 25–20. Resterande minuter var mest en transportsträcka. Som helhet kom dock inte Amo upp i sedvanlig klass mot ett Kungälv som taktiskt genomförde matchen på ett bra sätt.

I Amo var Anders Christiansen svårstoppad på linjen och blev också målbäst med åtta kassar. När också Minik Dahl Hoegh i andra halvlek kom i gång med skyttet och drog in några patenterade skott från distans blev luckorna allt större i Kungälvs försvar. Bäst i Amo var dock Nicola Matovic som kom upp i femtontalet räddningar.

Även Kungälvs målvakt Fredrik Landin gjorde en fin match och ska inte lastas för förlusten. Toppar i övrigt var Hannes Rybo och Henrik Rhåsson medan före detta handbollsligaspelare som Tobias Johansson och Daniel Wester blandade och gav.

Målskyttar Amo: Anders Christiansson 8, Minik Dahl Hoegh 7 (3 straffar), Erik Rudvall 6 (1 straff), Lynx Beverskog 4, Anders Forsell Schefvert 3, Gusten Montonen och Niklas Närenborn 1 vardera.