Sista hemmamatchen i serien när Ystad kommer på besök

22 mars 2024 10:24

Sista hemmamatchen i serien när Ystad kommer på besök
Redan i morgon lördag är det dags för Amo att ta sig an Ystad på hemmaplan, ett Ystad som slog Amo i semifinalen i Svenska cupen och som sedan också vann finalen mot Hammarby. Ystad vann också första mötet med Amo i höstas.


Ystad är ett komplett lag där det finns namn som Kim Andersson, Anton Månsson och bröderna Stenmalm för att bra nämna några av de mest framträdande spelarna. Målvakten Erik Hvenfelt har också haft för vana att spela bra mot Amo. Laget har spelat allt stabilare ju längre säsongen har gått i takt med att tidigare skadade spelare kommit tillbaka och ses allmänt som ett av de lag som kan vinna SM-slutspelet.

Så Amo måste upp på sin högsta nivå för att kunna få revansch. Förhoppningsvis har vinsterna mot Önnered i Svenska cupen och mot Aranäs i onsdags gett laget ökat självförtroende. Gzims intåg i laget har inneburit en stor injektion samtidigt som några spelare som tidigare såg litet slitna ut har sett piggare ut de senaste matcherna. Nikola i målet har också tänt till och i flera matcher gjort viktiga räddningar när det som bäst har behövts. Vi ser fram emot en spännande match mot toppmotstånd.


Amo:s tränare Brian Ankersen säger så här efter den viktiga segern mot Aranäs och om vad som väntar på lördag: ”Efter den viktiga vinsten mot Aranäs är det kort tid innan matchen mot Ystad. Fokus hos oss handlar om snabb återhämtning för att kunna koncentrera oss på den tuffa uppgift som ligger framför oss. Vi tog ett stort steg mot nytt kontrakt i onsdagens match men inget är avgjort ännu och vi behöver därför ge allt mot Ystad. Vi vet att det blir en mycket svår match då Ystad är ett jättebra lag men vi känner oss inte chanslösa. Vi behöver dock göra färre misstag än senast och göra mål på våra lägen. Framför allt måste vi stå upp mot deras tyngd och fysik i anfallsspelet där Julius Lindskog Andersson driver tempot. Vi hoppas att vår publik verkligen ställer upp och stöttar oss i vår sista hemmamatch i serien – får vi den hjälpen kan allt hända.”


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll