Sista hemmamatchen för säsongen

10 mars 2020 10:26

Sista hemmamatchen för säsongen

Efter en stabil seger i helgen mot Boden väntar nu två täta matcher som kommer avgöra om laget skall få kliva in i ett kvalspel mot Handbollssligan under våren. Morgondagens hemmamatch mot Hammarby följt av söndagens bortamatch mot Aranäs. Seriens två topplag som båda fortsatt spelar om seriesegern. Lätt då att förstå att Amo har på papper överlägset svårast avslutning av serien i jämförelse med HIF Karlskrona och Kungälv som är lagen som kampas om en position ovan strecket…

I Hammarby finns en hel del starka spelare och på bänken coachas de av f.d. landslagsspelaren Patrik Fahlgren som vid sin sida har Kalle Matsson med mångårig rutin som tränare i landets högsta serie.

Vi håller ett extra öga på seriens i särklass starkaste målskytt i Martin Dolk, som innan han nu missat ett par matcher under våren snittade 10 mål per match… På nio meter lirar exempelvis Gustav Davidsson, bosatt i U-landslaget, och Gunnar Pettersson som valde att stanna kvar i Hammarby trots degraderingen ifjol.  Hammarby har gjort näst flest mål i serien och släppt in tredje minst, siffror som visar en stabilitet såväl offensivt som defensivt.

Även om det är två omgångar kvar och därmed fyra poäng kvar att spela om lär det vara så att det högst troligen är vinst som krävs imorgon för att Amo skall ha chans på kval då både HIF Karlskronas och Kungälvs spelschema är betydligt mer gynnsamma, båda lagen dessutom i mycket bra form.

I Amo är Mathias Mark Pedersen tillbaka från avstängning och laget önskar samma publiktryck som senaste matchen hemma mot HIF.

 

Nu skall det avgöras!

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll