Seriefinal i Karlskrona på torsdag

29 november 2022 13:00

Seriefinal i Karlskrona på torsdag
Nu på torsdag 1/12 är dags för säsongens hittills viktigaste match, seriefinalen borta mot HIF Karlskrona. Under de senaste säsongerna har Amo och HF Karlskrona mötts i flera tuffa matcher. Fjolårets möten vanns båda av Amo med tre bollar.
 

I år har dock Karlskrona höjt sig minst en klass och fått en helt annan stabilitet. Laget har imponerat stort genom att vinna 11 raka matcher och ligger därmed två poäng före Amo. Här finns en bred och stark trupp med en blandning av rutinerade spelare som Gustaf Hallén, Albin Stenberg och Tobias Nordahl och unga uppåtgående dito som Axel Söderqvist, Hugo Sivertsson, Karl Jönsson och Filip Psajd. Man har också en säker sista utpost i Uros Tomic. Spelmässigt har laget framför allt imponerat med starkt försvars- och kontringsspel. 

–Det ska bli spännande och roligt att åka ner till Karlskrona och spela inför storpubliken i Brinova Arena, säger tränare Stockenberg. –Det blir en härlig inramning och många Amosupportrar kommer också att vara på plats. 

–Det klart är att vi måste göra en toppmatch för att vinna, fortsätter han. HF Karlskrona har sett stabila ut hela säsongen och dessutom haft det lilla flytet som ett topplag ofta har. Samtidigt vet vi ganska väl hur de spelar och kan förhoppningsvis hitta på en del överraskningar som kan störa dem.

–Karlskrona får vara favoriter. För oss gäller det gäller att minimera de tekniska felen men inte heller tveka att ta lägena när de kommer. I vissa tidigare matcher har vi haft litet svårt att tända till men nu är alla laddade och vet vad som behövs. På torsdag finns det inget att spara på, avslutar Stockenberg.

Matchen startar klockan 19. För er som inte kan ta er till Karlskrona och se matchen på plats sänds den som vanligt via Handboll play.


/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll