Sekunddrama slutar i oavgjort

28 oktober 2019 8:08

Sekunddrama slutar i oavgjort


Sekunddrama slutar i oavgjort

Steen prickade in 27–26 med sex sexunder kvar.Amo HK fick ändå bara med sig en poäng.
– Ett felbeslut men det kan bli en viktig poäng, säger Daniel Steen.

Det blev en minst sagt rafflande avslutning av toppmötet mellan Amo och AIK. Vid ställningen 26–26 och 21 sekunder kvar tog Amo timeout. Tränaren Andreas Stockenberg la upp taktiken för avslutningen och med sex sekunder kvar prickade Daniel Steen in ledningsbollen och Amokabelhallen exploderade i ett segervrål. Men den här tidiga söndagskvällen skulle sluta i ett antiklimax.

– Allt blir taktiskt helt rätt i slutet. Vi kör två ”punktar” i deras sista anfall, timeouten blir rätt, vi får det läget vi vill ha och gör mål. Vi har bytt in målvakten och allt är stenklart. Det är bara att låta AIK ta avkastet så är matchen över, säger Amo-tränaren Andreas Stockenberg.

Men det som hände istället var att domarparet blåste av Kasper Jansson för spelförstörelse när AIK skulle gå till snabb motattack. Jansson fick rött kort och som en direkt följd fick AIK också ett straffkast med tre sekunder kvar. Andreas Windahl höll nerverna i styr och prickade in kvitteringen.

– Den är solklar. Jätteorutinerat men han gör det för att vi ska vinna. Ett felbeslut men det är sådant som händer, säger Daniel Steen.

Steen var nära hjälterollen men fick annars slita ont. Amo-stjärnan haltade rejält i maxlöpningarna och det syntes tydligt att varje steg var smärtsamt.

– Jag skulle inte ha spelat idag egentligen. Men efter en timmes massage och ström så kunde jag få upp det lite grann men jag kunde inte trycka ifrån. Jag kör väl på 75 procent idag. Jag har varit sjuk hela veckan men tränade igår och då fick en lårkaka.

Amo inledde strålande första 20 minuterna och ledde ett tag toppmötet med 12–6. AIK åt sig steg för steg närmare och med tio minuter kvar tog gästerna ledningen för första gången i matchen när nya lånet från IFK Skövde Miguel Mbumba tryckte in 22–21.

– Det hade kanske varit för mycket om vi hade vunnit den här matchen. Jag tycker att AIK för andra halvlek, känns lite starkare och fräschare. Sen får vi inte räddningarna som behövs för att rycka men det får inte dem heller. Mycket är bra och lite vi måste slipa på, säger Andreas Stockenberg.

– AIK har tagit in ett halvt Handbollsligalag för att kunna vinna i Alstermo så det är väl en fjäder i hatten för oss.

(text hämtad från smålandsposten, skribent Daniel Bogefors)

Målgörare:
Amo HK: Kasper JANSSON 1, Mathias Mark PEDERSEN 7, Daniel STEEN 5, Axel DAHLMAN 2, Nicklas ANDREASSON 2, Oliver OLSSON 10

AIK: Jørgen VEGSUND 1, Axel SVANSSON 5, Mattias WINDAHL 6, Axel SKOOG 1, Simon AXELSSON 1, Miguel MBUMBA 6, Victor BERGKLINT 1, Zlatko PAVICEVIC 2, Andreas WINDAHL 4

Matchens lirare
Amo HK:
 Oliver Olsson
AIK: Miguel Mbumba

Utvisningar:
Amo HK: 4x2, varav 1 Blått kort
AIK: 5x2
 

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll