Seger mot IFK Karlskrona i småstökig match

23 oktober 2022 19:36

Seger mot IFK Karlskrona i småstökig match

Foto: Henrik Eriksson - Barometern

Amo tog igår sin femte tvåpoängare genom att på hemmaplan besegra IFK Karlskrona med klara 33-25 efter 17-11 i paus. Detta innebär en fortsatt andraplats i tabellen. Även om Amo i lördagens match tog tag i taktpinnen redan från start lyckades Karlskrona tidvis störa Amo och det var först den sista kvarten av matchen som marginalen definitivt drygades ut.  

Matchen bjöd – som ofta är fallet med matcher av derbykaraktär – inte på något skönspel utan var sönderhackad av ständiga avblåsningar och malörer. Till detta bidrog att domarna inte hade alltid hade full kontroll av vad som skedde på planen. Amo gjorde också en hel del tekniska fel och syntes inte vara helt koncentrerade på uppgiften.

Karlskrona spelade efter sina resurser och fick genom utgrupperat försvarsspel som ibland gick över gränsen särskilt Amo:s storskytt Minik Dahl Hoegh ur balans. I stället blev det framför allt Anders Forsell Schefvert som stod för den största målproduktionen i hemmalaget med nio mål. Även Erik Rudvalls snabba och explosiva skott firade triumfer. Bäst i ett hemmalag som setts göra bättre matcher var målvakten Nikola Matovic som närmade sig 50 i räddningsprocent.

I Karlskrona handlade det mycket om före detta Amospelaren Daniel Steen som gjorde åtta mål och en rad målgivande passningar. En klart godkänd insats gjorde också unge målvakten Albin Jonasson. I övrigt var det mycket slit och hårt arbete i försvaret av framför allt Anders Andersson och Anton Åkesson.

Målskyttar Amo: Anders Forsell Schefvert 9, Erik Rudvall 5, Simon Axelsson 5, Lynx Beverskog 3, Pætur Mikkjalsson 3, Minik Dahl Hoegh 3, Niklas Närenborn 3 och Anders Christiansen 2.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll