Seger mot HIF Karlskrona

25 november 2021 11:06

På onsdagen avslutade vi en intensiv period med 5 matcher på 14 dagar och vi gjorde det på bästa möjliga sätt med derbyvinst mot HIF Karlskrona med 26-29 på bortaplan.

Matchen inleddes däremot betydligt sämre genom att målvakten Uros Tomic i hemmamålet spikar igen ordentligt under de första tio minuterna och räddar både frilägen och straffar vilket gjorde att HIF Karlskrona kunde leda med 5-2 matchen. Vi höjde därefter vår kvalitet i spelet och avsluten och efter att vi kvitterar till 8-8 och sedan gör 9-8 så är vi sedan i ledning under resterande del av hela matchen. Första halvlek avslutades med mål av Anders Forsell Schefvert med ett distansskott från cirka 12 -13 meter och vi kunde gå till ledning med 13-9. Lite svagare start följdes upp av en stark avslutning där vi släppte in endast 1 mål under de sista 9 minuterna.

I andra halvlek var vi i ledning under hela tiden. Som mest ledde vi med 5 mål som gick ner till 1 vid 24-25. Vi klarade dock att höja nivån sista perioden igen och vann till slut med 3 mål. Starkt målvaktsspel under hela matchen från Jesper Forsberg, stabilt försvarsspel och spritt målskytte på alla positioner där Hugo Stuivers denna gång var bästa målskytt med 8 mål följd av Felix Tyberg och Anders Forsell Schefvert på 5 mål.

De senaste matcherna har vi spelat utan Andreas Stockenberg då han legat i sjuksängen, och Lundberg och Wensby har fått ta ett större ansvar för träningen och coachningen. Resultat med både derbyvinst och avancemang till semifinal i cupen är såklart ett starkt besked kring bredd även på ledarsidan.

Nu är det matchuppehåll till 5/12 då vi hoppas se er alla i Amokabelhallen för att heja fram oss mot Västeråsirsta.
Då förhoppningsvis med Stocken tillbaka i laget.