Sävehof för svåra för Amo

13 oktober 2023 10:51

Trots en stark insats förlorade Amo bortamatchen mot Sävehof med 35–29 efter ledning med 18–17 i halvtid. Amo startade på ett utmärkt sätt och utnyttjade de tämligen stora luckor som man i början av matchen skapade i Sävehofsförsvaret. Som mest ledde Amo med fem mål, 11–6, innan Sävehof mot slutet av halvleken närmade sig allt mer och minskade avståndet till bara ett mål, siffror som i det läget var smickrande för hemmalaget.

I andra halvlek svängde matchen. Sävehof förbättrade sitt försvarsspel och Amo tappade också en hel del av tempot och noggrannheten i anfallsspelet.  Samtidigt gjorde hemmamålvakten Simon Möller räddning på räddning och visade att han är bäst i Handbollsligan på sin position. När Amo också fick allt svårare att hantera Sävehofs smarta 7 mot 6-spel dirigerat av William Andersson Moberg kunde Sävehof ta över taktpinnen och gå ifrån till en säker seger.

Amo som idag, förutom långtidsskadade Gzim Salihi, även saknade Vasko Sevaljevic kämpade väl och höll jämna steg med Sävehof i 45 minuter. Linjespelarna Erik Östling och Anders Christiansen slet hårt och gjorde också tiotalet mål tillsammans. Niometersspelarna hade det litet tuffare mot Sävehofs utgrupperade och flexibla försvar men ingen föll ur ramen. Amo:s målvakt Nikola Matovic hade en svår uppgift ställd mot ideliga sexmetersavslut men knep en del skott mot slutet av matchen. Glädjande för Amo var att Erik Rudvall var tillbaka i spel efter sin skada och visade med sin inställning och sin energi att han kommer att bli mycket nyttig framöver. I Sävehof kan, förutom de ovan nämnda, även Felix Möller och Gustaf Wedberg framhållas.

Målskyttar Amo: Erik Östling 6, Simon Lindberg 5, Anders Christiansen 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Jonas Jensen 3, Anders Forsell Schefvert 3, Minik Dahl Høegh 3 (2 straffar) och Felix Tyberg 1.