Sävehof borta nästa för Amo

10 oktober 2023 10:33

Sävehof borta nästa för Amo

Nu på torsdag 12/10 reser Amo till Partille för möte med ständiga topplaget i Handbollsligan IK Sävehof. Sävehof har inte mindre än sju SM-guld och var senast i SM-final i våras då man föll mot Kristianstad i den femte och avgörande matchen. Den nya säsongen har man börjat med fyra segrar och två förluster. Senast i går måndag vann Sävehof en tuff bortamatch mot Alingsås med 29–28 och gick därmed upp i serieledning.

Sävehof har som vanligt en bred trupp med minst två bra spelare på varje position. Nämnas kan särskilt bröderna Möller, Simon i målet och Felix på mittsex och William Andersson Moberg, Emil Berlin och Pontus Brolin på nio meter. Sedan finns ju också unge och ytterst sevärde färingen Oli Mittun i laget.

–Det blir naturligtvis en extremt tuff match, säger lagkaptenen Anders Forsell Schefvert som innan han iklädde sig Amo:s tröja spelade just i Sävehof. –Det ska bli jättekul att komma tillbaka. Jag känner många av spelarna i dagens Sävehof som jag spelade tillsammans med i juniorlaget och vet hur duktiga handbollsspelare de är. Sävehof spelar alltid med hög fart och är farliga över hela banan. De spelar snabbt med mycket tempoväxlingar och är extremt duktiga på att släppa bollen vidare. –Så vi måste spela vårt spel, vara noggranna och utnyttja det vi är bra på. Fysiskt kan vi definitivt mäta oss med Sävehof. –Vi spelade egentligen ganska bra mot Kristianstad, fortsätter Anders, så jag är inte orolig för formen. Men vi missade för många frilägen, något vi måste ändra på mot Sävehof.


Matchen börjar kl. 19.00 och sänds via Handbollsligan Live.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll