Säsongsstart torsdag 10/9 kl 19:21

9 september 2020 8:03

Säsongsstart torsdag 10/9 kl 19:21

Imorgon torsdag, klockan 19:21, blåser domarna igång allsvenska säsongen 20/21 i Lillekärrshallen.

 

Kärra HF mot Amo HK.

Vi åker till Göteborg med den på pappret kanske starkaste trupp och ledarstab i föreningens historia, och med starka förhoppningar om att detta under säsongen skall innebära att alla lag som möter oss skall ha svårt att plocka poäng. Med stora delar av fjolårets trupp kvar, som under våren kanske var mest formstark av seriens alla lag, kryddat både med inställning och rutin samt ungdom och talang, så går vi in i seriespelet med höga förväntningar.

Våra motståndare Kärra HF gick ifjol upp i allsvenskan och började säsongen mycket starkt och låg efter 5-6 omgångar strax bakom toppskiktet i serien. Med Joel Järlfors och Isak Boström (9m/v6) med bakgrund i Hallby tog laget imponerande skalper. En allvarlig knäskada på Järlfors visade sig vara ett tungt avbräck och laget balanserade under andra halvan av serien kring negativa kvalstrecket, men då serien som bekant avslutades med att inga kval spelades så ”slapp” man spela ett ovisst kval för att säkra sitt fortsatta allsvenska spel säsongen 20/21.

Inför årets säsong har Kärra tappat en del namn med rutin i exempelvis Jacob Schmidinger och Jonathan Berg som båda lägger skorna på hyllan. Nytt namn på nio meter är Simon Källström, skytt närmast från Kungälv – en spelare som många allsvenska klubbar, och säkerligen lag i handbollsligan, gärna hade haft i sin trupp. Stor stark och skottglad. Om han är skadefri kan han nog göra mest spelmål i serien. En mycket stark värvning av Kärra.

Kärra HF tippas av ”experter” hamna på nedre halvan av serien men givetvis blir det en tuff match för Amo en torsdagskväll, 30 mil enkel väg, i en stor hall utan publik.

Amo HK kommer till spel med ett antal träningsmatcher mot bra motstånd (bl.a. tre lag från handbollsligan) i bagaget och en väldigt lång och speciell försäsong med tanke på samhällsläget. Vi ser MYCKET fram emot att det äntligen drar igång på riktigt!

 

Följ matchen via Kärras Solidsport-kanal:

https://solidsport.com/karrahf-herrar/games/g/ow9ixydv

 

Här kommer en kort intervju med Daniel Steen som ger sin syn på försäsongen, nya spelarna i truppen och våra kommande motståndare:

Om försäsongen?

Tycker att det varit en bra försäsong med blandade resultat. Men alla har fått spela relativ mycket och vi har bytt runt väldigt mycket jämfört med vad vi gjort tidigare.

Om årets trupp?

Tycker att vi värvat väldigt ungt och hoppas dom kan blomma ut hos oss. Evons styrka ligger ju i hans skytte. Sääf är en klok spelare med bra försvarsegenskaper. Forsberg är en hetlevrad spelare med styrka i att sätta ingång spelet snabbt från kassen. ”Greven” är egentligen den som imponerat mest på mig, hans största problem är hans snällhet... Tar han bort det så kan han spela högre. Jonsson spelar med hjärtat och såna behövs i alla lag!

Om morgondagens match?

Kärra är en tuff bortamatch som man egentligen vill ha efter 6-10 omgångar då motivationen är slut på deras rutinerade gubbar. Bra skytte på både v9 och m9. Sen tycker jag dom har en v6, Isak Boström, som håller topp 3 - nivå i serien. Det blir ingen lätt match och jag förväntar mig en jämn matchbild som kommer avgöras sista kvarten. Om Willram är speaker har dom den skönaste i serien på den positionen!

 

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll