Säsongens sista match, HK Aranäs borta

13 mars 2020 13:49

Säsongens sista match, HK Aranäs borta

Nu ska allt avgöras!

På söndag åker laget till Kungsbacka för att spela säsongens sista seriematch. För motståndet står HK Aranäs, som inför serien av många tippades stå som slutsegrare. Med en stark och bred trupp, ett stabilt spel serien igenom och endast fyra förluster på 24 matcher står man också som ensamt lag i toppen av tabellen på 40 poäng och 149 plusmål. Bakom HK Aranäs finns Hammarby som efter matchen mot Amo ”endast” har 38 poäng och 95 plusmål. Ett i praktiken ointagligt försprång och många har redan grattat HK Aranäs till avancemanget till Handbollsligan- även om man själv givetvis vill slutföra säsongen och summera serien ”på riktigt”.

Amo kommer till spel med fina förutsättningar. En stabil seger mot Hammarby hemma och fortsatt en placering framför HIF Karlskrona som skuggar bakom endast en poäng ifrån, och dessutom med något bättre målskillnad. HIF Karlskrona möter Torslanda hemma som inte har något att spela för... en match som på förhand ser ut att vara en enkel tillställning för HIF. Amo skall alltså vinna för att behålla topp4 högst troligen.

Förbundet har meddelat att matchen skall spelas med tomma läktare, ett förmodat klokt och riktigt beslut men som innebär att HK Aranäs tilltänkta ”vinna serien-fest” och Amos ”nå kval-fest” blir något dämpad.

Oavsett tomma läkare kan man i skrivande stund följa matchen på Solidsport eller via Onlinerapporteringen.

Vid vinst på söndag kliver Amo in i kvalspel mot Handbollsligan. Exakt hur och när dessa matcher spelas får vi återkomma med då förbundet löpande presenterar förändringar kopplat till rådande situation i samhället.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll