Samuel Lindberg ansluter till Amo

6 juni 2023 12:00

Samuel Lindberg ansluter till Amo

Amo har gjort klart med meriterade högersexan Samuel Lindberg med IK Sävehof som moderklubb. Större delen av sin seniorkarriär har han dock spelat i Alingsås där han under sex säsonger fram till 2022 gjorde imponerande 435 mål. Samuel som är 25 år flyttade förra säsongen till Redbergslid varifrån han dock tidigt blev utlånad till Nordhorn-Lingen i 2. Bundesliga. Samuel har internationella meriter från U-landslaget och flera års spel med Alingsås i EHF European Cup. Kontraktet gäller 1 år.

Välkommen Samuel!

–Tackar, tackar

Varför valde du Amo?

–När jag fick förfrågan tyckte jag omedelbart det lät intressant. Det ska bli häftigt att prova på något nytt. Jag har tidigare haft litet kontakt med Emil (Berggren) och vet också att Stocken är en tränare som alltid ställer krav och vill vinna och det passar mig. Jag har förstått att klubben vill satsa och göra något nytt i svensk handboll. 

Hur har din tid Tyskland och Nordhorn varit?

–Det har varit litet berg-och-dalbana men som helhet har det gått bra och jag har lärt mig massor. Men nu vill jag hem igen till min flickvän och kompisar. Jag hamnade ju ganska hastigt i Nordhorn i 2. Bundesliga i höstas men ångrar inte att jag tog chansen att få spela i en annan liga i ett annat land. Kvaliteten är hög här nere och tycker själv jag att jag har utvecklat mitt spel, inte minst försvarsmässigt.

Kan du beskriva dig som spelare?

–Mina styrkor är väl framför allt snabbheten och spelförståelsen och sen försöker jag alltid vara en glädjespridare i laget.

Vad tror du lagets chanser i Handbollsligan?

–Jag tror vi har bra chanser. Man måste alltid vara optimist och sikta högt. Får vi pusselbitarna att stämma kan vi överraska de flesta lag. Samtidigt vet jag att vi har ett tufft jobb framför oss. Men det känns bara inspirerande.

Vad gör du när du kopplar av från handbollen?

–Jag tycker datorspel är rätt kul. Sedan försöker jag spela litet golf – inte för att jag är så hemskt bra på det men ändå (skratt). Jag gillar också att hänga med kompisar och känner sedan tidigare några av killarna i laget, bland annat Felix Tyberg och Jesper Johansson, så jag tror inte det blir några problem med att komma till en ny omgivning.

Stocken säger om Samuel: ”En riktig målskytt som trots sin relativa ungdom har många års rutin från hög nivå. Han är snabb och har fin variation i sina avslut men är också en duktig kantförsvarare. En spelare som jag förväntar mig mycket av och som det ska bli roligt att ha i träning.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll