Samarbetesavtal med Vetlanda HF

11 augusti 2020 12:54

Samarbetesavtal med Vetlanda HF

Amo HK kan nu presentera ännu en nyhet inför säsongen och det är att vi ytterligare förstärker organisationen genom att gå in i ett samarbete med Vetlanda HF. Nyheten har visserligen varit presenterad ett tag på Vetlanda HFs hemsida men nu är det också registrerat hos svenska handbollsförbundet (det tidigare registrerade samarbetet med Hohuslätt har i viss mån försenat processen). Samarbetet syftar till att ge både Vetlanda HF och Amo HK chans till utveckling och båda föreningar ser detta som början på ett långsiktigt samarbete. Det ger Vetlanda HF möjlighet till förstärkning av Amo HK-spelare, och även givetvis möjlighet för spelare i Vetlanda HF att träna och spela med Amo HK. Vetlandas representationslag blir alltså nu ”farmarlag” åt Amo HK och inga övergångar behöver göras för att spelare skall kunna representera respektive förening under säsong.

Samarbetet kommer utvecklas successivt under året och Vetlanda HF spelar för närvarande i division 2 södra med bl.a. Växjö HF, och har i truppen spelare med rutin från högre sammanhang i exempelvis Robin Löfstedt och Ivan Pilipovic – båda med spel i allsvenskan på Cv:t. Vetlanda HF har talangfulla ungdomar som nu kommer ges möjlighet att få träna på elitnivå i Alstermo under säsong under ”Stockens” ledning, som också skall leda träningar i Vetlanda ett antal gånger under säsongen samt vara bollplank åt ledare och tränare i Vetlanda.

Amo HKs huvudtränare Andreas Stockenberg kommenterar samarbetet:
”Oerhört kul och nyttigt för oss att vi fått ihop det med Vetlanda HF. Detta betyder att vi kan hålla igång hela truppen hela säsongen vilket gör att vi förhoppningsvis har 15 spelare som är högmotiverade hela tiden. Dessutom känns det rätt med Vetlanda som har haft den bästa pojksidan i Småland de senaste 15 åren. Och förhoppningsvis kan vi i framtiden få deras talanger att välja spel i Amo HK när dom känner att dom vill testa något annat.”

 

Länk till Vetlanda HFs hemsida:

http://www.vetlandahf.se/news/6339277/VHF-samarbetar-med-allsvenska-AMO

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll