Säkerhetsansvariga

19 februari 2024 10:57

Säkerhetsansvariga

Emil Bodén och Erica Wictorsson

Avancemanget till Handbollsligan har inneburit mera strikta säkerhetskrav. I vår serie av presentationer av våra matchfunktionärer har turen i dag kommit till våra säkerhetsansvariga, Emil Bodén och Erica Wictorsson. Vi fick några ord med Emil.


Hej Emil! När började ditt engagemang i Amo handboll?
Jag har inte varit med så länge. Jag flyttade till Alstermo för ett par år sedan och började då att hjälpa till som ledare i ungdomshandbollen där min sambos barn var med. När sedan Amo avancerade till Handbollsligan behövdes ju flera matchfunktionärer, bland annat någon med ansvar för säkerheten, och då ville jag gärna ställa upp.
 
Vilka arbetsuppgifter har du som säkerhetsansvarig?
Jag har ett övergripande ansvar för ordning och säkerhet i hallen och är kontaktperson till polis och sjukvård. Jag sitter också med på det tekniska mötet innan match. I samarbete med publikvärdarna ser jag till att ingen publik sitter eller står i trappor eller på andra ställen som ska vara fria för utrymning. Sedan har vi att kontrollera att ingen alkohol eller annat förbjudet tas med upp på läktaren. I sådana frågor samarbetar vi ju med de ansvariga för entré och pub. 
 
Hur är publiken i Amokabelhallen?
Jag har inte varit med om några allvarliga problem. Vi som är matchfunktionärer i hallen försöker vara välkomnande mot alla, inte minst mot tillresande bortasupportrar, så att det blir en ”go stämning” i hallen. Senast i helgen fanns ju en del supporter från Karlskrona på plats och det fungerade bra. Sedan har vi ju våra egna fans i Sektion Grytan som vi får hålla litet koll på (skratt).
 
Vad är det bästa med att jobba som matchfunktionär för Amo?
Som nyinflyttad känns det kul att kunna hjälpa till och bidra då handbollen betyder så mycket för samhället. 
 
Tack så mycket och lycka till i fortsättningen!
Tack själv
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll