Revanschsuget Amo reser till Malmö

11 februari 2024 17:43

Revanschsuget Amo reser till Malmö

På tisdag är det dags för Amo att resa ner till Malmö för match. Malmö har överraskat de flesta bedömare och har gjort en stark första halva av säsongen ledda av slitstarke måltjuven Magnus Persson och norska succényförvärvet Truls Grøtta och ett i övrigt starkt försvarsspel. Just nu placerar sig laget på sjätteplats i tabellen men med bara en poäng upp till fjärdeplatsen. Bland segrarna före jul finns vinsten med 31–29 mot Amo i Amokabelhallen i november vilket innebär att Amo har revansch att fordra.

Amo fick senast vidkännas en klar förlust mot serieledaren Sävehof. –Visst är Sävehof ett bra lag men vi ska kunna göra det bättre på hemmaplan, säger lagkaptenen Anders Forsell Schefvert. –Vi stod ändå ganska bra i försvaret innan de gick över till 7 mot 6-spel. Sedan missade vi också för många lägen så de fick kontra på oss, fortsätter han.

–Men nu har vi skakat av oss den matchen och koncentrerar oss på tisdagsmatchen. Det blir såklart tufft men vi vet ganska väl vad vi kan förvänta oss från deras sida. Så nu är det upp till oss att göra vad som krävs för att få med oss några poäng hem, säger Anders avslutningsvis.

Amo:s tränare Brian Ankersen säger inför matchen: ”Efter en tuff förlust mot Sävehof i en match där vår insats inte var på den nivå vi önskar så siktar vi nu på att revanschera oss och göra en långt bättre prestation. Vi fick de två poäng med oss som vi skulle ha borta mot Önnered och nu siktar vi på att hämta ytterligare två i Malmö. Vi vet att det blir tufft och vi måste spela ett bättre anfallsspel än senast och vara mera effektiva när vi får våra chanser. Malmö är ett bra lag med flera klasspelare som vi måste ha koll på. Men mest av allt ska vi fokusera på vårt egna spel och spela som ett lag. Vi ser fram emot utmaningen.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll