Programenlig seger mot Ystad

28 november 2022 10:50

Amo vann programenligt söndagens hemmamatch mot IFK Ystad med 30–25 efter 15–13 i paus. Ystad var dock med fram till sista 20 minuterna och bjöd med tanke på sina tuffa förutsättningar med en ekonomiskt ansträngd situation och flera tunga spelartapp under hösten på bra motstånd. Så länge man orkade visade man upp ett rörligt spel och flera snabba kontringar.

Matchen började annars som förväntat med att Amo under de första tio minuterna tog en snabb ledning med ett par mål. Efter det verkade Amo ta allt för lätt på uppgiften och Ystad kunde komma tillbaka och ledde med några minuter kvar av första halvlek med 13–12 innan Amo genom tre snabba mål vände till pausledning med 15–13.

I inledningen av andra halvlek gick Ystad upp till 15 lika. Strax därefter fick laget en olycklig utvisning samtidigt som felprocenten började öka vilket medförde att Amo snabbt gick fram till 19–15 och matchen var i praktiken avgjord. Avståndet ökade sedan successivt och var med tio minuter kvar att spela uppe i åtta mål, 30–22, efter att Mattias Hildenborg kommit in i Amomålet och gjort flera svettiga räddningar. Med dryga två minuter kvar fick Amo:s Pætur Mikkjalsson en dubbelutvisning vilket ledde till att Ystad kunde putsa till siffrorna.

Hela Ystadlaget kämpade väl och gav aldrig upp. Bäst var rörlige Axel Eriksson på linjen. Även Christoffer Nilsson och Truls Landgren gjorde bra insatser. Veteranen Fredrik Petersen visade som spelmotor att han fortfarande har mycket att ge på planen. Till sist kan målvakten Måns Landgren nämnas för en fin första halvlek.

I Amo gjorde målvakterna Nikola Matovic och Mattias Hildenborg en hel del räddningar. Bland utespelarna utmärkte sig främst Felix Tyberg. Även kantkollegan Lynx Beverskog blixtrade till några gånger. Trots några missade skott visade nye Jesper Johansson att han kommer att bli nyttig framöver. I övrigt finns det mera att ta ut av de flesta.

Målskyttar Amo: Felix Tyberg 6, Minik Dahl Hoegh 6 (4 straffar), Anders Christiansen 4, Anders Forsell Schefvert 4, Lynx Beverskog 3, Jesper Johansson 3, Simon Axelsson 2, Erik Rudvall och Pætur Mikkjalsson 1 vardera.