Onsdagsmatch mot tuffast tänkbara motstånd

5 februari 2024 13:11

Onsdagsmatch mot tuffast tänkbara motstånd
På onsdag är det dags för Amo:s tredje match efter återstarten i Handbollsligan, denna gång mot tuffast tänkbara motstånd, när serieledarna Sävehof kommer till Amokabelhallen.
 

Sävehof har så här långt haft en stark säsong och förutom att ligga i topp på Handbollsligan har man också efter övertygande spel vunnit sin grupp i European League. Det vimlar av duktiga spelare i Sävehof som t ex bröderna Möller, EM-målvakten Simon och mittsexan Felix, mittniorna William Andersson Moberg och Oli Mittun och speedige högerkantspelaren Gustaf Wedberg. Första mötet i Partille mellan lagen slutade med Sävehofsseger med 35–29 efter att Amo dock länge varit med i matchen. 

Amo:s tränare Brian Ankersen säger i en kommentar inför matchen: ”Vi kommer att möta seriens bästa lag som spelar enormt snabbt och intelligent. Det blir en rolig utmaning att testa oss mot de bästa spelarna på hemmaplan. Det ser jag verkligen fram emot! Jag förväntar mig att killarna går 100 % för vinst – jag vill alltid se mitt lag gå för vinst!”

”Från vinsten mot Önnered tar jag främst med mig den fina defensiven och disciplinen vi visade i anfallsspelet. Jag tycker vi har mera att ta ut men insatsen i lördags var ett klart steg i rätt riktning. Mot Sävehof måste vi lyfta oss ännu mera om det ska bli vinst. Då måste såväl defensiven som målvakt och det disciplinerade anfallsspelet fungera perfekt. Mot Önnered provocerade vi fram många tekniska fel i deras anfallsspel och så vill jag se att vi fortsätter i vårt försvarsspel.”

Matchstart är kl. 19 och för er som inte kan vara på plats i Amokabelhallen sänds den även via Handbollsligan Live.
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll