Omstart i Ystad

23 januari 2023 13:00

Omstart i Ystad

Nu på onsdag 25/1 är det dags för årets första match för Amo vilken spelas på bortaplan mot IFK Ystad. Efter det sedvanliga jul- och nyårsuppehållet har Amo haft ytterligare tre veckors spelledigt då målvakten Nikola Matovic har representerat sitt hemland Montenegro i det pågående världsmästerskapet. Amo avslutade fjolåret med en storseger i seriefinalen mot HF Karlskrona vilket innebar serieledning med tre poäng och ett utmärkt utgångsläge inför andra halvan av serien.

Amospelarna har fått en ordentlig vila och kunnat träna och bygga upp fysiken under den senaste tiden. –Det ska bli skönt att komma i gång säger tränare Stockenberg. Vi har tränat på bra i tre veckor och är sugna på att få spela matcher igen. – Vi jobbar hela tiden på att fortsätta vår utveckling och jag tycker vi hela tiden tar små steg framåt. Alla är hela och friska och redo för spel. –Ystad är trots en turbulent säsong med ekonomiska problem och spelartapp inget dåligt lag och kan, särskilt på hemmaplan, sätta käppar i hjulet för alla lag i serien, betonar Stocken. –Så det gäller att vi är på tårna och skärpta från början, avslutar han.

Amo vann det första mötet mellan lagen i höstas relativt komfortabelt men Ystad gjorde en fin första halvlek. Ystad har spelat tre matcher efter nyår vilket resulterat i en relativt stabil mittenplacering i tabellen efter att ha slagit Vinslöv och IFK Karlskrona och förlorat mot Varberg. Laget består av en blandning av unga välutbildade egna produkter och äldre mera rutinerade spelare som Fredrik Petersen, Filip Långh och Christoffer Nilsson.

Matchen startar kl. 19.00 och ses som vanligt via Handboll Play.

 

/Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll