Oavgjort mot kungälv

19 oktober 2021 10:58

Precis som nämndes inför matchen blev det en tuff kamp mot ett taggat Kungälv med många spelare som håller hög allsvensk kvalité. Tidigt i matchen är känslan att det är Kungälv som har visst försprång, både mål – och spelmässigt. Första kvarten är det Minik och Forsell Schefvert som nästan själva gör att matchen är jämn och Stockenberg tar TimeOut, ställning 7-9. Tyvärr är det Kungälv som gör ett nytt miniryck och går upp till en femmålssledning efter knappa 20 minuter spelade. Minik reducerar till 9-13 och nu tar Kungålv TimeOut istället – och även denna gång är det omvänd effekt då Amo istället får en bra period och reducerar till 13-14 efter 25 minuter. Sista fem minuterna av halvleken är jämn och paussiffror skriv till 16-17 och känslan på läktaren är väl att vi inte riktigt har den energi och flow som önskas. Kungälvs m6 Regen gör en fin halvlek, i Amo tar Minik ett stort offensivt ansvar.

Andra halvlek börjar med att Kungälv efter fem minuter ännu en gång ryckt till sig en tremålsledning, men tre snabba mål av Närenborn, Forsell och Minik gör att det igen är kvitterat 22-22 efter 41 minuter. Resterande del av matchen är målmässigt jämn där Kungälv hela tiden har ett litet försprång på ett till två mål, där återigen Minik skjuter oss kvar i matchen. Sista minuten har både vi och Kungälv chansen att ta ledningen men när slutsignalen tjuter står det 30 lika på tavlan. Ett resultat som troligen Kungälv tycker svider lite då man i stora delar av matchen är i förarsätet, trots många utvisningar. Vi tar med oss stark moral i en match där vissa delar av spelet inte klickar.