Oavgjort efter stor dramatik i Lindesberg

28 september 2020 14:45

Matchjälten Evon Mohlin

Som nämndes innan matchen är det oavsett motstånd en tuff uppgift att spela bortamatch sent en vardag. Mycket riktigt skulle det visa sig att LIF Lindesberg som börjat serien med två raka förluster, skulle starta matchen med fokus och krigarinställning.

Efter knappa tio minuter spelat är det hemmalaget som ryckt åt sig en tremålsledning och Amo har svårt att sätta dig bollarna på en för dagen storspelande målvakt i LIF Lindesberg.

Stocken lämnar nu in Timeout-kortet och tio minuter senare har Amo vänt på matchen och har ledningen, och känslan är nu att man kommer göra ytterligare ryck men Lindesberg håller jämna steg resten av halvleken och lyckas även gå om och går till halvtidsledning med två mål 14-12.

Andra halvlek drar igång och lagen gör under en 7-8minuters-period vartannat mål, men precis som i första halvlek har Amo en period då man visar prov på fint spel och snabbt vänder man ett tvåmålsunderläge till ledning med två mål. Daniel Steen åker efter detta moment på en olycklig utvisning som tar Lindesberg tillbaka i matchen då man går från underläge 18-20 till ledning 24-22 på tio minuter, nu är det knappa fem minuter kvar av matchen.

Lif Lindesberg har flera anfall där man kan avgöra matchen med Forsberg i Amo HKs mål står i vägen. Det sist som sker innan slutsignal är att vid ställning 25-24 till hemmalaget får Amo ”bara” ett frikast i en situation där man hoppas på straff.. och naturligtvis är känslan att med största sannolikhet får spelarna åka buss hem till Alstermo med en förlust i bagaget.

Evon Mohlin har andra tankar, och kliver fram på nio meters-linjen och skjuter ett ”omvänt vikskott” som helt ställer både försvarare och målvakt och bollen letar sig upp i nättaket. En ”vunnen” poäng och jubel i Amo-lägret.

Många i Amo har med all rätt en hög kravbild på sig och i matchen mot Lif Lindesberg finns det anledning att i delar av spelet vara kritisk, vilket också Stocken är tydlig med i sin intervju med media efter match. Forsberg i mål för en bra andra halvlek och är väl den spelare som levererar mest.  Lindesberg skall ha all eloge efter matchen där de krigar i 60 minuter och visar att man med inställning har mycket vunnet.

I Amo påbörjades förberedelserna snabbt inför kommande hemmamatch mot HIF Karlskrona som spelas nu på söndag.

Målskyttar:

LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 6, Algot Hane 4, Karl Zetterlund 4, Asso Eliassi 3, Max Broman 2, Fabian Wallouch Lindholm 2, Gustaf Ekström 2, Axel Magnusson, Linuz Andersson

Amo HK: Mathias Mark Pedersen 6, Evon Mohlin 5, Oliver Olsson 5, Victor Grevstad-Johansson 3, Daniel Steen 2, Filip Pettersson 2, Kasper Jansson, Johan Jonsson