Nyförvärv till Amo HK!

8 november 2020 10:00

Nyförvärv till Amo HK!

Amo HK har senaste veckorna haft en mycket intensiv period då spelare i elittruppen haft bekräftat positiva Covid 19-test, vilket inneburit framflyttade matcher och jobb med att säkerställa att vidare spridning inom laget inte tagit fart. Nu är vi snart tillbaka i full träning enligt råd och direktiv och nya datum för de två inställda matcherna är snart spikade (mer info kommer inom kort)!

Utöver jobbet med detta har Elitgruppen under hösten påbörjat jobbet med nästa års truppbygge, där vi redan nu stolta kan presentera en pusselbit som kommer stärka oss rejält, oavsett serietillhörighet. Vi hälsar från seriekonkurrenten Kärra HF varmt välkommen, Simon Källström!

Källström, med sina 195cm och 106kg, har under hösten öst in mål trots att motståndarna i stort sett varje match valt att i omgångar punktmarkera bort honom helt från spelet. Så sent som igår lämnade han planen med 11 nya gjorda mål när Kärra på bortaplan tog en viktig seger mot Tyresö.

Simon har rutin från spel i Ystad IF, Skånela, Kungälv och nu i Kärra HF. Amo HK har inför tidigare säsonger haft dialog med Simon som valt att stanna i Göteborgsområdet, där han idag bor tillsammans med sambo och deras flicka på 1 år.

Simon med familj flyttar från Kärra nästa sommar, avtalet är skrivet till våren 2023.

I dialog med Simon har han varit tydlig med att han på sikt vill bli proffs och Elitgruppen i Amo kan återigen med stolthet se att spelare väljer oss för att ta nästa steg i sin karriär. I våras valde spelare som Evon Mohlin och Erik Sääf, båda med glänt på dörren till ungdomslandslag, att se Amo HK som ett bra val för fortsatt utveckling. Nu välkomnar vi en spelare som under ett par säsonger varit en av allsvenskans starkaste offensiva spelare, och nu önskar vi och tror att såväl Evon Mohlin, Erik Sääf och Simon Källström skall kunna springa in i Amokabelhallen i samband med en match i handbollsligan inom snar framtid.

 

/Elitgruppen Amo HK.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll