Ny svår bortamatch för Amo på lördag

2 februari 2023 12:00

Ny svår bortamatch för Amo på lördag

Efter den viktiga segern mot Varberg senast är det på lördag dags för en ny svår bortamatch, denna gång mot ett annat topplag, Kungälv. Amo vann hemmamötet i höstas tämligen komfortabelt men Kungälv är ett annat lag på hemmaplan.

–Kungälv är inte lika fysiska och tunga som Varberg utan spelar mer med fart och fläkt och ofta med ett bra samarbete mellan niometer och linjen, säger tränare Stockenberg apropå helgens möte. De har flera spelare som är bra man mot man och det gäller att vi är med i fötterna. Speciellt måste vi se upp med Johannes Rydbo och linjespelaren Alexander Regen, fortsätter han. Rutin i laget finns inte minst i form av mångårige Redbergslidsspelaren Tobias Johansson.

–Det gäller för vår del att bygga vidare på den boost som segern i Varberg gav oss, betonar Stockenberg. Jag tycker att vi trots allt gör en ganska bra match även om inte alla delar klickade i riktigt. Vi visar att vi är stabila och har ett grundspel som räcker långt. Men det gäller att inte slappna av och tappa koncentrationen – i den här serien finns inga lätta matcher, speciellt inte på bortaplan, avslutar han.

Matchen börjar kl. 16.30 och ses som vanligt via Handboll Play

/Roddy Nilsson 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll