Ny seger för Amo

29 september 2023 10:52

Trots att man inte kom upp i sin högsta nivå tog Amo på torsdagskvällen sin tredje raka seger i Handbollsligan när Aranäs slogs tillbaka med 33–27 (19–11). Inledningen av matchen var jämn även om Amo i princip hela tiden var något mål före. Amo hade inledningsvis svårt att få upp tempot mot bortalagets utgrupperade försvar. Under slutdelen av halvleken gjorde dock Amo sex raka mål och gick ifrån till en klar halvtidsledning med 19–11.

Många trodde nog att matchen härmed var avgjord. Men som ”Stocken” i förhandssnacket varnat för är Aranäs ett lag som aldrig ger upp. Med hjälp av litet ändringar i försvarsspelet och en hel del missar från Amo:s sida kunde Aranäs knapra in på försprånget och kom som mest så nära som två mål innan Amo i slutet kunde gå ifrån igen till en komfortabel seger.

Som helhet kom inte Amo upp i samma klass som i de två första matcherna. En hel del tekniska fel och ovanligt många skott utanför målramen vittnar om att skärpan inte var på topp. Bäst i hemmalaget var Samuel Lindberg som gjorde åtta mål från sin högerkant. Målvakten Erik Helgsten gjorde också en klart godkänd insats och landade strax över 30 % i räddningsprocent. I slutet av matchen kom Nikola Matovic in i kassen och gjorde ett par viktiga räddningar. Ska ytterligare någon Amospelare nämnas är det Anders Christiansen som fick litet mer speltid än i tidigare matcher och gjorde fyra mål, varav ett par riktiga delikatesser. Bäst i bortalaget var spelmotorn Mikkel Beck Jörgensen och Petter Donaldson, även den senare också missade en del. Målvakten Patrik Bols hade också en bra period när Aranäs spelade upp sig i andra halvlek.

Amo:s målskyttar: Samuel Lindberg 8, Anders Christiansen 4, Felix Tyberg 4, Vasko Sevaljevic 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Jonas Jensen 3, Anders Forsell Schefvert 2, Minik Dahl Høegh 2 (2 straffar), Erik Östling och Lynx Beverskog 1 vardera.