Nikola Matovic förlänger

8 juni 2023 12:00

Nikola Matovic förlänger

Målvakten Nikola Matovic har förlängt sitt kontrakt med Amo över kommande säsong. Den montenegrinske landslagsmålvakten kom till Amo förra säsongen närmast från nordmakedonska FK Struga och var en viktig anledning till avancemanget till Handbollsligan. Med sin spektakulära spelstil och utstrålning blev han en favorit för Amopubliken. Amo handboll är glada att kunna dra nytta av hans tjänster ännu en säsong.

Hej Niko! Varför valde du att förlänga ditt kontrakt med Amo?

- Även om jag hade en del erbjudanden från andra klubbar tyckte jag spel med Amo i Handbollsligan var det bästa alternativet för mig just nu. Amo gör en seriös satsning och laget omges av människor som älskar handboll. Förra året var det största som hänt klubben och jag skulle inte vilja lämna Amo utan att vara med och se hur långt vi kan gå.

Vad säger om din första säsong i Amo?

- Om man betänker att jag innan jag kom till klubben hade haft en allvarlig skada och att första matchen i Amotröjan var min första på sju månader i ett nytt land med nytt språk och med nya lagkamrater och vänner, så kan jag inte vara annat än nöjd med vad jag och laget åstadkom förra säsongen. Jag kände att jag efter hand kom in i spelet mer och mer. Det blev till slut en bra säsong och jag hoppas att den kommande blir ännu bättre.

Vad är dina mål under den kommande säsongen?

- Det blir en utmaning att möta de bästa lagen i landet, något som jag tycker vi förtjänar efter insatsen förra säsongen. De ska verkligen få kämpa för varje poäng de ska ta av oss. Om vi går in med den inställningen är jag säker på att vi kommer att göra en bra säsong.

Vad tror du om lagets chanser i Handbollsligan?

- Vi kommer ju att vara underdog, något som jag tror passar oss. Det är vår första säsong i Handbollsligan och vi kommer att möta mera meriterade och erfarna lag så vårt första mål måste vara att hålla oss kvar men jag tror att vi har kvaliteter i laget för att göra mera än så. Jag har också förstått att vi kommer att förstärka laget med flera duktiga spelare.

 

Amo:s tränare Andreas Stockenberg om Nikola: ”En utvecklingsbar målvakt som nu har fått ett år på sig att acklimatisera sig i svensk handboll och som vi tror kommer att passa i Handbollsligan. Han är en härlig inspirationsmänniska som inte minst har egenskapen att spela som bäst när det gäller.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll