Möt tjejerna i Pegasuskiosken

6 februari 2024 9:04

Möt tjejerna i Pegasuskiosken

Helen Kristiansson, Mona-Lill Boman, Linda Karlsson, och Anette Lindberg. Saknas på bilden gör Kerstin Weidfors

Strax innan man som publik kommer in i hallen finns Amo:s kiosk där man träffar ett gäng glada tjejer. Hemsidan fick en pratstund med de ansvariga Kerstin Weidfors och Anette Lindberg.
Förutom dem kan man också träffa Helen Kristiansson, Linda Karlsson och Mona-Lill Boman här.


Hej Anette och Kerstin! Hur länge har ni jobbat som volontärer för Amo handboll?
Anette och Kerstin: Vi började väl samtidigt för ungefär tio år sedan och det var kiosken som gällde redan då. Sedan har det bara rullat på. Det är det kul att vi nu har blivit flera i vårt gäng. Det är ganska många matcher och numera också en del på vardagskvällar och det är inte alla som alltid kan vara på plats.

Vad är det roligaste med ert arbete för föreningen?
Anette: Det känns kul att kunna göra något för klubben. Båda mina grabbar har tidigare spelat i pojklag. Sen är det naturligtvis roligt att träffa alla dem som stannar till och handlar och pratar litet.
Kerstin: Man vill ju hjälpa till. Jag är av den sorten som är engagerad i flera olika sammanhang och föreningar.

Det ser ut som om ni har fullt upp mest hela tiden och kön ofta är lång. Vad säljer ni mest av?
Anette: Det är korv och kaffe och sen en hel del godis till barnen. Sen säljer vi också hembakat kaffebröd som Kerstin och jag gör till varje match.
Kerstin: Den klassiska Bullenskorven! Och sen är det många som köper kaffe innan matchstart. Vi fixar också mackor till laget när de har sin matchsamling. 

Jag antar att ni har många stamkunder i form av den egna hemmapubliken men att ni också träffar en hel del supportrar till bortalagen. Hur är det att vara Amo:s ansikte utåt?
Anette: Jo, vi har en del hemmapublik som alltid stannar till och eventuellt slår sig ner några minuter vid vårt lilla cafébord. Nästan alla som kommer till oss är väldigt trevliga och det är bara kul att träffa bortasupportrar. Många tillresande tycker att det är billigt – de är väl vana vid stadspriser!
Kerstin: Det är bara roligt att kunna ”representera” klubben och prata litet med de tillresta supportrarna. Jo, många tycker vi är billiga men jag brukar säga att det är helt OK att betala litet mera (skratt).

Hur skulle ni vilja utveckla er verksamhet?
Anette: Jag tycker det fungerar bra. Ibland blir det litet trångt men vi har organiserat det så att vi kan hantera när det blir köer. Vi får se hur det blir om det blir någon ombyggnad av hallen. 
Kerstin: Det är oftast inga problem och vi är nöjda med hur det är nu. Vi har ibland provat litet andra lösningar men det blir också mycket merarbete. 

Tack så mycket!

Nästa gång får ni lära känna våra publikvärdar.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll