Minik i målform i Nordamerikanska mästerskapen

14 maj 2024 18:52

Amo:s vänsternia Minik Dahl Høegh visade fin form i Nordamerikanska och Karibiska mästerskapen som spelades i Mexiko 6–12/5 och där förutom mästerskapstiteln också en plats i nästa års VM-turnering stod på spel. Turneringen vanns av Cuba medan Miniks Grönland slutade trea efter att i bronsmatchen ha besegrat USA med 29–25 och Minik blev hela turneringens skyttekung med 39 mål.

–Vi kom på tredje plats men med större skärpa i avsluten kunde vi gått till finalen och fått chansen att spela om en plats i VM nästa år, säger Minik. –Tyvärr missade vi den möjligheten och fick i stället revansch mot USA, som vi förlorade mot i gruppspelet, i tredjeprismatchen.

–För egen del gick det bättre än förväntat då jag innan turneringen var väldigt osäker var jag stod efter förra säsongens skador. Men vi har en duktig fysioterapeut i vårt team som hjälpte mig väldigt mycket så att jag kunde spela sex matcher på sju dagar. Nu har vi lagt en plan inför nästa säsong som förhoppningsvis ska göra att jag kan komma väl förberedd när det är dags för Amo att starta upp igen, avslutar han.