Minik Dahl Høegh till Amo HK!

15 maj 2021 10:00

Minik Dahl Høegh till Amo HK!

Amo HK presenterar nu ett mycket välmeriterat och rutinerat nyförvärv i Minik Dahl Hoegh som välkomnas från danska ligalaget TMS Ringsted.

Minik är ursprungligen från Qaqortoq på Grönland och började spela handboll först när han var 18 år. Därefter har han tillbringat de senaste 13 åren med spel i danska ligan i bland annat storklubbarna GOG och Århus där han haft framträdande roller. I sin position på nio meter är han en fysiskt stark spelare och med sina 195 cm en mycket farlig målskytt. I Pan-Amerikanska mästerskapen 2012 och 2016 var han skyttekung och 2016 blev han utsedd till turneringens MVP och är lagkapten i Grönländska landslaget.

I värvningen av Minik är vår förhoppning och förväntan att vi välkomnar en spelare och person som vid varje träning och moment ställer höga krav på sin omgivning – precis den roll som Mathias Mark Pedersen hade under sina säsonger hos oss. En spelare som kommer få stort ansvar i vårt offensiva och defensiva spel, och bli en viktig pusselbit i föreningens strävan efter att ta ytterligare steg, genom hårt arbete och vinnarmentalitet.

Minik flyttar med familjen, fru och två barn, till Alstermo i månadsskiftet juli/augusti och vi ser mycket fram emot hans avtryck i laget och föreningen.

Fjolårssäsongen var i Amo HK, likt andra föreningar, ”spretig” och vi hade otur med långtidsskador/sjukdomar och det blev tydligt att vi saknade bredd. Med veckans två presenterade signeringar i Anders Forsell Schefvert och nu Minik Dahl Høegh, tillsammans med tidigare värvningar och kontraktsförlängningar känner vi oss starka och nöjda. Truppen har ett par pusselbitar kvar som Elitgruppen hoppas kunna lägga på plats inom snar framtid.

“Minik är en spelare som kommer att ge Amo HK en spetskompetens som, jag tror, inget lag i Allsvenskan riktigt kan matcha! Hans upphopp och skott blir ett mycket starkt vapen i Amos jakt på avancemang till högsta ligan! Utöver hans hoppskott har dessutom Minik en rutin som jag är säker på Amos unga spelare kan komma att luta sig på när det drar ihop sig i de avgörande momenten i matcherna. Amo HKs värvning av Minik ser jag som en av de bättre värvningar en Allsvensk klubb gjort de senaste åren och ett bevis på att Amo HK menar allvar med att ta steget upp.”

// Johan Zanotti, Förbundskapten Grönland

 

Minik Dahl Høegh

Position 9 m Längd 195 cm Vikt 95 kg

Tidigare klubbar

2008-2010 GOG
2010-2012 FHK
2012-2013 HC FYN
2013-2016 GOG
2016-2018 ÅRHUS
2018-2020 AJAX KBH
2020-2021 TMS Ringsted

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll