Minik Dahl Høegh ny assisterande tränare

26 april 2024 14:58

Minik Dahl Høegh ny assisterande tränare

Minik Dahl Høegh blir ny assisterande tränare i Amo samtidigt som han fortsätter som spelare. Vi är mycket nöjda med denna lösning, säger klubbdirektören Tomas Lundberg. Minik har under sina år i Amo blivit en kulturbärare. Han har lång erfarenhet av handboll på hög nivå och har med sin professionella inställning hela tiden varit en förebild för andra spelare i klubben. Dessutom har han utvecklat en speciell känsla för ”byn” och för klubbmärket Amo. Minik kommer att bli ett perfekt stöd för Brian Ankersen samtidigt som han blir dennes förlängda arm ut till spelarna, avslutar Tomas.
 

Hemsidan fick också några ord med Minik själv om hans nya uppdrag.

Hej Minik! Hur kom den här lösningen upp?
Brian och jag har pratat litet om jag kunde hjälpa till och sedan blev det en diskussion med klubbledningen och då gick det ganska snabbt att komma fram till en modell vi tror på för vårt arbete.

Vad tänker du är viktigast när ni nu ska planera ert arbete inför kommande säsong?
För att ta nästa steg handlar om att skapa kontinuitet i det vi gör. Vi har inte gått in på detaljer ännu men Brian har en tydlig målsättning som jag helt delar där det framför allt handlar om tre områden att utveckla: starkare fysik, förbättrad spelförståelse samt disciplin och struktur i spelet. 

Du kommer också att fortsätta som spelare. Hur ska du kombinera dina roller som spelare och tränare?
Jag kommer först och främst att vara spelare sedan får vi se hur jag kan hjälpa Brian i hans arbete. Jag hoppas att min kropp håller för minst en säsong till. Jag spelade halvskadad en stor del av förra säsongen. Först fick jag en fotskada och sedan som en följd av den en överbelastningsskada i andra knäet och kunde egentligen inte alls göra mig själv rättvisa. Nu har jag kört mycket rehab-träning och hoppas nu att kroppen håller när jag nästa vecka åker till Mexiko för att spela VM-kval med mitt Grönland.

Vad tror du om Amo:s möjligheter i Handbollsligan nästa säsong?
Vi har redan fått in flera kompetenta spelare i truppen och med ytterligare något namn tror jag vi har goda möjligheter att ta oss till slutspel. Det ska bli spännande och inspirerande att starta upp förberedelserna! Jag ser det som en stor ära att få möjlighet att hjälpa laget och klubben på detta sätt.

Tack Minik och lycka till i fortsättningen!

Minik ersätter därmed Johan Sörensen på posten som assisterande tränare. Amo tackar Johan för ett väl utfört arbete där han särskilt i samband med bytet på huvudtränarposten fick ta ett stort ansvar. Tack Johan!


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll