Minik Dahl Høegh förlänger sitt kontrakt

20 januari 2024 12:00

Minik Dahl Høegh förlänger sitt kontrakt

Vi är mycket glada att kunna meddela att Minik Dahl Høegh förlänger sitt kontrakt med klubben till och med säsongen 2024–25.

Minik kom till Amo från TMS Ringsted i danska ligan säsongen 2021–22 och blev med sin skyttekraft och härliga kämpaglöd omgående en stor favorit i Amokabelhallen. Under sina två tidigare säsonger har Minik gjort 278 mål. Innevarande säsong har det hittills blivit 54 mål och 26 assist.

Hej Minik! Varför valde du att stanna i Amo ytterligare en säsong?
Jag vill gärna fortsätta och vara mer och bidra till den resa som Amo har påbörjat för att bli en etablerad förening i den högsta serien. Vi har för varje år blivit mera professionella och noggranna med vad vi gör på och utanför planen och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma nästa säsong.

Du verkar trivas med det lugna livet i lilla Alstermo?
Jag och min familj trivs jättebra här. Det passar perfekt när man har barn i skolåldern att bo i ett litet och lugnt samhälle. Det var ytterligare ett skäl till att vi valde att stanna kvar.

Amo:s säsong hittills har varit upp och ner – vad säger du om den egna insatsen? 
När säsongen började hade jag fortfarande problem med mitt knä som jag skadade i slutet av förra säsongen så säsongsstarten blev inte som jag ville. Efter hand har det känts bättre och även om jag fortfarande inte är helt återställd har jag kunnat bidra mera. Jag får acceptera att kroppen kanske inte längre håller för att spela hela matcher men jag hoppas och tror att jag med min rutin kan hjälpa och stötta de yngre spelarna i laget.

Ni har fått återhämta er lite och också fått en ny tränare – vad tror du om resten av säsongen?
Det ska bli mycket spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans med vår nye tränare Brian Ankersen. Det kommer att innebära ganska stora taktiska skillnader även om det naturligtvis tar en viss tid innan det märks tydligt. Brian är extremt noggrann och ambitiös och betonar framför allt vikten av struktur och disciplin på banan. Hans sätt att tänka handboll har tagits emot mycket positivt av spelarna vilket jag hoppas också kommer att visa sig i resultaten framöver.

Amo:s klubbdirektör Tomas Lundberg säger så här om Minik: ”Minik har under sin tid blivit en verklig karaktärsspelare för Amo. Med sin härliga inställning och vilja att vinna är han en förebild för laget. Vi är mycket glada att han valt att stanna i föreningen minst en säsong till.”
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll