Mikkel Beck Jørgensen till Amo

25 januari 2024 16:15

Mikkel Beck Jørgensen till Amo
Klubben har gjort klart med danske mittnian Mikkel Beck Jørgensen inför nästa säsong. Mikkel kommer närmast från seriekonkurrenten Aranäs där han varit en av de mest framträdande spelarna de två senaste säsongerna. Mikkel är 25 år och har förutom i hemlandet Danmark och Sverige även spelat i Tyskland. Kontraktet med Amo sträcker sig över 2 år.


Hej Mikkel! Vem är Mikkel Beck Jørgensen?
Jag ser mig själv som en social och extrovert person som gillar att ha roligt på och utanför handbollsplanen. Jag försöker alltid vara positiv och hålla uppe stämningen i alla situationer. Jag kommer från en liten stad men jag har lätt att anpassa mig till olika miljöer så det ska nog gå bra här också. 

Varför valde du att skriva på för Amo inför nästa säsong?
Amo är ett bra lag och föreningen gör nu en satsning på att bli ännu bättre som jag gärna vill bli en del av. Sedan känner jag Brian Ankersen och vet att laget i honom får en skicklig och ambitiös tränare.

Vad kan Amopubliken förvänta sig av dig?
En spelare som alltid ger allt för laget och som arbetar för att sätta mina medspelare i läge. Jag är ju inte den mest fysiske av spelare utan lever mycket på min snabbhet och blick för spelet. Jag tycker själv att jag har ett okej skott från halvdistans och är inte rädd för att gå på genombrott. Men framför ska handboll vara roligt och det hoppas jag kunna signalera till medspelare och publik.

Du har ju spelat ett par år i Sverige nu. Vad säger du om svenska Handbollsligan?
Det finns många bra spelare i ligan och matcherna är ofta kul. De flesta lag bygger sitt spel på snabba omställningar och mycket löpning och det gillar jag. Men ibland kanske det blir för många tekniska fel så det kanske finns litet att jobba med när det gäller struktur och disciplin.

Du nämner att du sedan tidigare känner tränaren Brian Ankersen. Men i Amo finns ju ytterligare några danska spelare. Känner du någon av dem sedan tidigare? 
Jag känner faktiskt både Jeppe Rask och Anders Christiansen sedan tidigare. Anders har jag spelat tillsammans med på ungdomsnivå. Sedan känner jag också Minik något. Han spelade i GOG när jag var där som ungdomsspelare. Så det är klart att det faktum att jag känner flera spelare i Amo påverkade mitt beslut att komma hit.

Vad gör du helst när du inte spelar handboll?
Jag umgås gärna med kompisar och försöker ha kul och koppla av. Sedan är jag nog en sportnörd och kollar mycket på annan sport på teve och streaming, förutom handboll och fotboll också cykel som ju är en stor sport i Danmark. Jag gillar faktiskt också att kolla på ishockey.

Brian Ankersen säger om Mikkel: ”Mikkel är en klassisk skandinavisk playmaker med bra spelförståelse och som kan bidra med snabbt spel. Han kommer att ge laget en ny dimension i spelet. Mikkel har fått sin spelarfostran i GOG och vet vad som behövs för att skapa en vinnarkultur och hjälpa oss att ta nästa steg i vår resa. Jag är säker på att han kommer att bli en stor tillgång för Amo på och utanför planen.”

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll