Mathias Mark Pedersen tar nästa kliv i sin utveckling

16 mars 2021 15:00

Mathias Mark Pedersen tar nästa kliv i sin utveckling

Sensommaren 2019 presenterade vi i Amo HK Mathias som nyförvärv och för de allra flesta sågs han nog som en spännande men lite osäker värvning, då han kom från tredjedivisionen i Tyskland. Tidigt visade han att föreningen gjort helt rätt i sin scouting och levererade på varje match, på varje träning, i varje övning – med en vinnarmentalitet och proffsighet. Första säsongen öser han in mål och naturligt steg i det är att större klubbar får upp ögonen för honom. Vårsäsongen slutar abrupt med inställt ligakval och elitgruppens förhoppningar att behålla Mathias ytterligare en säsong är under en period inte så höga. Med en aktiv styrelse och elitgrupp, presenteras en helhet för Mathias med sambo, som slutligen väljer att signera med oss en säsong till. 

Säsongen 20/21 är nu i sin slutfas och sällan har en spelare varit så överlägsen i allsvenskan som helhet. Mathias har under vårsäsongen, utöver fullkomligt öst in mål, spelat trea bakåt och visat sig vara klasspelare även där. 

Vi önskar Mathias lycka till! 

Mathias har i dagarna valt att signera ett avtal med en av landets ledande klubbar, Alingsås HK, som årligen har som målsättning att spela SM-final och som har en fin historik att fostra unga spelare till både blivande utlandsproffs och landslagsspelare. Amo HK önskar Mathias med sambo stort lycka till i sin nya omgivning och vi hoppas att vi inom snar framtid faktiskt kan mötas igen i vår strävan efter en plats i Handbollsligan. Vi tappar en lagspelare som ställt höga krav på tränare, medspelare och förening och som varit en förebild i hur man skall agera för att bli bäst. Det med stor stolthet vi kan konstatera att vi slussar spelare vidare till den absoluta eliten! Spelare utvecklas och blir bättre handbollsspelare i vår miljö. 

Tack

Tack till våra ledare, tränare och High Performance Center i Växjö som sköter fysträningen, Tack till alla som gör grovjobbet runt laget och skapar optimala förutsättningar, där spelarna kan utvecklas och fokusera på sin handboll! Tillsammans är vi AMO!

Vi vill avslutningsvis tacka alla samarbetspartner som gjorde denna fantastiska värvning möjlig! 

För förening och elitgruppen kom inte detta som en chock, utan snarare tvärtom.

Just nu läggs ett intensivt pussel, vi rustar oss inför den kommande säsongen, där målsättningen fortsatt är högt ställd.

 

Glöm aldrig, det är i Alstermo det omöjliga händer!  

 

Amo HK – genom elitgruppen.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll