Lotter och merch

29 januari 2024 9:41

Lotter och merch

Tim Karimo och Bodil Fager Bergkvist. Saknas på bilden gör Marie Nord och Martina Karlsson


Tim och hans gäng ansvarar för försäljning av lotter och Amoprylar vid hemmamatcherna.
 
Förutom ansvarige Tim Karimo består gruppen av Bodil Fager Bergqvist, Marie Nord och Martina Karlsson. Hemsidan har pratat med Tim och Bodil om deras arbete.


 
Hej Tim och Bodil! Hur länge har ni varit engagerade i Amo handbolls verksamhet och hur började det?
Tim: Jag spelade ju tidigt i pojklag och då fick vi hjälpa till med golvtorkning och litet annat. Sedan var det mest som publik i många år så det är relativt nyligen jag börjat jobba mer aktivt som matchvolontär. Så jag är väl ”nygammal” i sammanhanget.
Bodil: Jag började som sekreterare i styrelsen när Amo handboll bildade en egen förening efter att tidigare ha varit en del av Alstermo IF där jag varit verksam under många år. Numera har jag trappat ner litet men hjälper sedan några säsonger tillbaka till med lottförsäljningen.
 
Att sälja lotter kan ibland verka som ett tråkigt och otacksamt arbete. Men när man ser er ”i aktion” verkar ni ha roligt själva och ha en väldigt fin kontakt med dem som besöker Amokabelhallen. Är det något ni själva tänker på?
 
Tim: Vi försöker alltid få bra kontakt med alla som kommer till Amo:s matcher. Vi känner ju många av lagets supportrar väl och det är alltid roligt att snacka litet om matchen och laget. Men det också kul att ”tjöta” litet med bortalagets supportrar när de passerar in till match, som t ex nu senast när Hammarby kom med ett stort följe. De flesta som stannar till hos oss är jättetrevliga.
Bodil: Jag måste verkligen hålla med. Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att vara trevlig och tillmötesgående mot alla våra ”gäster”. 
 
Nu säljer ni ju inte bara olika sorters lotter utan också Amoprylar eller merchandise som det numera kallas som tröjor, halsdukar och mössor. Hur har försäljningen gått den här säsongen? 
Tim: Det har gått bra – mest har vi sålt av kepsar och halsdukar. Även t-shirts har vi sålt en hel del av. När det gäller lotter är alltid halva potten populärast. Så några kronor har vi dragit in till verksamheten.
Bodil: Just försäljningen av Amoprylar är ett mycket bra sätt att skapa kontakter. När vi ”pratar för varan” skapar vi också kontakter och en team-känsla vilket är särskilt viktigt för våra ungdomar.
 
Hur vill ni utveckla ert arbete?
Tim: Det finns alltid saker att göra. Litet bättre skyltning och exponering av våra grejor borde vi kunna ordna. På sikt vore en liten supporterkiosk ju häftigt.
Bodil: En viktig sak vi redan gjort är att gå över till digitala lotter. Efter en del inkörningsproblem fungerar det nu allt bättre. Förändringen var nödvändig – det går inte längre att klara försäljning via kontanter. 
 
Vad är det bästa med att jobba som volontär för Amo handboll?
Tim: Alla trevliga människor man träffar och den fina stämning som det nästan alltid är runt Amo:s matcher. Och sedan fungerar vi bra tillsammans i vårt lilla ”team”.
Bodil: Förutom att det är roligt vill jag gärna bidra med en insats för föreningen som har stor betydelse för hela samhället Alstermo.
 
Tack Tim och Bodil och lycka till med försäljningen i fortsättningen!


Nästa gång får ni lära känna teamet i kiosken.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll