Lördagsmatch mot Ystad

10 november 2023 10:29

Lördagsmatch mot Ystad

Efter onsdagens seger i Svenska cupen mot Aranäs är det redan i morgon lördag dags för en ny match, denna gång i Handbollsligan på bortaplan mot Ystads IF. Eftersom även Ystad var i elden i Svenska cupen under onsdagen blir det bara två dagars vila mellan matcherna för båda lagen.

Ystad har under de senaste åren tillhört det absoluta toppskiktet i Handbollsligan med bland annat SM-guld säsongen 2021–22. Man fick dock en strulig inledning på årets säsong med en del skador och ett spel som inte alls kom upp i fjolårssäsongens höga nivå vilket resulterade i flera överraskande förluster och att laget inte ligger bättre placerat än på tionde plats i Handbollsligan. Under de senaste matcherna har emellertid formkurvan pekat stadigt uppåt vilket resulterat i imponerande storsegrar mot Hallby och Karlskrona på bortaplan och även i onsdagens cupmatch på hemmaplan mot Sävehof med siffrorna 30–26.

I laget finns flera ytterst meriterade spelare med Kim Andersson och Filip Stenmalm i spetsen. Andra nyckelspelare är spelmotorn Julius Lindskog Andersson och starke mittsexan Anton Månsson. Dessutom presenterade laget i veckan ett tungt nyförvärv från polska storklubben Kielce i form av Elliott Stenmalm, bror till Filip. 

–Ystad på bortaplan är en av de absolut tuffaste uppgifterna som finns i Handbollsligan, säger tränare Stockenberg i en kommentar. –Det var viktigt för oss att komma tillbaka på vinnarspåret i och med onsdagens seger i Svenska cupen och även om Ystad naturligtvis är stora favoriter känns det som en kul och stimulerande uppgift för oss som nykomlingar att få möta lag av den här kalibern. –Ystad är ett tungt och fysiskt starkt lag som spelar en fartfylld och attraktiv handboll med både starkt skytte och bra kontringsspel och det gäller, som i alla matcher av den här typen, att vi spelar vårt spel och gör det vi är trygga i, avslutar Stockenberg.  

 

Matchen börjar kl 15.00 och kan som vanligt ses via Handbollsligan Live.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll