Lördagsmatch mot nykomlingen IFK Karlskrona

20 oktober 2022 16:33

Lördagsmatch mot nykomlingen IFK Karlskrona

Efter tisdagens viktiga seger borta mot Vinslöv är det på lördag dags för nästa match, denna gång i hemmahallen mot nykomlingen IFK Karlskrona. Karlskrona är en av landets klassiska handbollsklubbar med bland annat två SM-guld i prisskåpet. Klubben tog sig i våras, efter att en tid ha hållit till längre ner i seriepyramiden, överraskande men inte desto mindre välförtjänst upp i Allsvenskan genom att i play-offspelet slå ut Lindesberg.

I laget finns flera bekanta spelare, framför allt före detta Amoikonen Daniel Steen som efter 12 säsonger och nästan 1200 mål i Amotröjan numera flyttat till IFK Karlskrona. Andra spelare med förflutet i Amo är målvakten Flamur Gerbeshi och skytten Viktor Grevstad-Johansson. Nämnas ska också att före detta Amoordföranden Bengt Weidfors numera är klubbchef i föreningen.

Inte sällan har nykomlingar det tufft i inledningen på en högre serie. Så har det också varit för lördagens motståndare. Men även om Karlskrona bara skrapat ihop en vinst på fyra matcher har man spelmässigt hängt med bra i samtliga tre förlustmatcher. Bland annat förlorade man endast med ett mål, 27–28, mot topplaget Varberg.

Amo:s lagcoach Tomas Lundberg säger inför matchen att även om Amo får finna sig att vara klara favoriter måste man vara ödmjuk inför uppgiften. –Vi vet vad Daniel Steen kan åstadkomma när han är på rätt humör och han kommer säkerligen att göra allt för att ordna en skräll åt sitt lag. Det gäller för oss att behålla den positiva boost som segern i Vinslöv fört med sig. Samtidigt vill vi bjuda vår hemmapublik på trevlig handbollsunderhållning, avslutar Lundberg.

Matchen startar kl. 16.15 och kan för er som inte kan vara på plats även ses via Solid Sport

/Roddy Nilsson 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll