Lördagsmatch borta mot VästeråsIrsta HF

17 november 2022 13:00

Lördagsmatch borta mot VästeråsIrsta HF

Nästa match för Amo:s del är VästeråsIrsta HF på bortaplan. Laget har så här långt fått ihop åtta poäng vilket ger en placering strax under mitten av tabellen. 
 
VästeråsIrsta har sedan återkomsten till Allsvenskan säsongen 2020–21 placerat sig på övre halvan av serien och framför allt visat sig vara svårslaget i sin stora hemmaarena. Möjligen är laget på pappret något svagare denna säsong efter en del tunga tapp på spelarfronten. Årets lag innehåller dock många unga och lovande spelare med toppar i Adam Lindblom, Olle Röken och nyförvärvet från Ystads IF, Erik Svensson. I laget finns också, liksom i Amo, en finsk landslagsspelare i form av Fredrik Karlsson. Slutligen kan också Amobekantingen och tuffe försvarsspelaren Johan Jonsson nämnas.
 
Fjolårssäsongens möten mellan lagen slutade med två klara segrar för Amo. I matchen uppe i Västerås ledde dock hemmalaget klart innan Amo vände matchen under de sista 20 minuterna.
 
När det gäller lördagens möte understryker tränare Stockenberg att det handlar om att göra jobbet. I den här serien finns inte några matcher man kan ta lätt på och det gäller att fortsätta på samma fina sätt som i förra helgen, fortsätter han. –Alla lag, även de som håller till i nedre regionerna av tabellen, är fullt kapabla att ställa till det för topplagen. –Jag tycker att jag för vår del kan se en långsamt stigande positiv trend som vi hoppas ska fortsätta på lördag, avslutar Stockenberg.
 
Matchen börjar klockan 15.00 och kan följas i Handboll Play.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll