Lena och Hanna ansvarar för arrangemangen vid Amo:s hemmamatcher

12 januari 2024 12:45

Lena och Hanna ansvarar för arrangemangen vid Amo:s hemmamatcher
Lena Björk och Hanna Karlsson har det operativa ansvaret för arrangemangen runt Amo:s hemmamatcher. Hemsidan fick en pratstund med dem om vad de gör och om vad de gillar med sitt uppdrag

 

Hej Lena och Hanna! Hur började ert engagemang i Amo Handboll?

Hanna: För min del är det rätt många år sedan nu. Jag spelade litet i flicklaget sedan kom jag rätt tidigt in i styrelsen som sekreterare och sedan har jag också varit ledare för pojklagen.
Lena: Jag har inte varit med så många år men satt tidigare i sekretariatet innan jag hamnade där jag är nu.

Vad gör ni som arrangemangsansvariga?

Hanna: Elitidrott är långt ifrån att bara spela en match eller tävla mot andra på en arena eller i en sporthall. Numera ställs stora krav på organisation och säkerhet runt själva idrottsutövandet. Även om vi är en liten klubb med en liten hemmahall är det mycket som ska skötas. Som arrangemangsansvariga är vår uppgift att se till att ”allt” runt omkring matchen, både före, under och efter fungerar så smidigt som möjligt. Vi tar emot bortalag, domare och delegat och andra ”gäster” och informerar om hur det fungerar hos oss och hjälper dem tillrätta.
Lena: Ett viktigt inslag i vårt ansvar är att sammankalla och leda det tekniska mötet där vi tillsammans domare, delegat och representanter för lagen går igenom så att allt är klart för match – allt ifrån att lagen och domarna har rätt färg på sina tröjor, till tidschema, turordning för inspring, säkerheten, att alla funktionärer är på plats och om det finns något speciellt vi måste ta hänsyn till just vid den aktuella matchen.

Vad är det viktigaste?

Hanna: Att det finns en trygghet för alla och att alla vet vad som gäller både beträffande rutiner och om något oförutsett skulle hända, t ex att hallen måste utrymmas.
Lena: Att vi är noggranna med det vi gör. Säkerheten har ju på olika sätt kommit att hamna mer och mer i fokus med pandemi, olika hot och nu senast med väskförbudet.

Hur har Amo:s avancemang till Handbollsligan påverkat ert arbete?

Hanna: Kraven har blivit högre samtidigt som det finns flera regler och bestämmelser att hålla sig till.
Lena: Det är mycket mer att tänka på och förhålla sig till nu men jag tycker vi har klarat av anpassningen bra.

Vad kan bli bättre vid Amo:s hemmaarrangemang?

Hanna: Man kan alltid bli bättre så det gäller att ständigt försöka utvecklas och tänka nytt.
Lena: Jag håller med. Det går alltid att ”trimma” samman funktionärsteamet mera. Om vi får en ny eller utbyggd hall kan det ge oss nya möjligheter att bättra på arrangemangen än mer.

Vad är roligast med att arbeta som volontär för Amo?

Hanna: Att träffa domare och ledare från andra klubbar och att känna att man verkligen kan hjälpa till. Nästan alla som kommer hit är trevliga och tycker det är något speciellt att komma till ”lilla” Amo, t ex vid senaste hemmamatchen när Hammarby dök upp med en stor supportergrupp.
Lena: Att känna att man gör nytta för klubben och att man gör något tillsammans. Sedan kommer man ju som volontär nära laget och verksamheten på ett sätt som man inte gör som ”vanlig” åskådare.

Tack så mycket och lycka till i fortsättningen!


Nästa gång får ni lära känna entrén.
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll