Kvartsfinal i Svenska cupen

3 november 2023 10:42

Kvartsfinal i Svenska cupen

Onsdag kommande vecka 8/11 spelar Amo den första kvartsfinalen av två i Svenska cupen på hemmaplan mot seriekonkurrenten Aranäs. Vinnaren i dubbelmötet går vidare till Final Four-spel i Halmstad i mars där både semifinaler och final spelas samma helg.


–Vi går verkligen för det här, säger tränare Stockenberg. –Det skulle vara en stor grej för vår förening att komma till Final Four och få chansen att spela om en Europacupplats. Dubbelmöten i cupsammanhang är litet speciella. Det gäller att spela klokt och tänka på att det är det sammanlagda resultatet som räknas. Men ett bra resultat i första matchen på hemmaplan skulle ge oss bra förutsättningar för att gå vidare.

–Jag tycker vi gjorde en ganska bra match senast mot Alingsås där vi borde vunnit efter att ha haft greppet i andra halvlek. Men Alingsås är ett tungt och rutinerat lag att möta och när vi har litet småskavanker i laget orkade vi inte riktigt de sista minuterna. Nu får vi några dagars vila och ser fram emot matchen på onsdag. –Även om vi slog Aranäs tämligen klart för en tid sedan är det alltid ett lag att se upp med. Så det gäller att vi är koncentrerade och följer den plan vi sätter upp, avslutar han.

Matchen börjar kl. 19 och ni som inte kan vara på plats i Amokabelhallen kan se den via Handboll Play.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll