Kval mot storlaget Redbergslids IK

22 mars 2021 11:11

Kval mot storlaget Redbergslids IK

Amo HK förbereder sig för kval mot storlaget Redbergslids IK!

Efter föreningens starkaste seriesäsong någonsin kliver vi stolta, men inte än nöjda, in i ett spännande kval mot ”Eleganterna” och Mesta Mästarna från Göteborg. Laget som genom tiderna är Sveriges mest framgångsrika förening med 20 SM-titlar i pokalskåpet. Nu ska man åka till Alstermo för att försvara sin handbollsligaplats säsongen 21/22.

Amo HK har likt många andra lag haft en märklig säsong kopplat till samhällsläget. Utöver sjukdomsläget har vi även haft långtidsfrånvaro på Patrik Sandberg, Evon Mohlin och Daniel Steen, och under säsong har vi välkomnat Theodor Claesson, junior från Sävehof, och Simon Källström, stark skytt som anslöt under våren från seriekollegan Kärra.

Stocken och Lundberg har alltså under säsong fått ändrade förutsättningar vilket det uppenbarligen löst på ett bra sätt. Vi ser fram emot att välkomna både Evon och Steen på banan igen, och vem vet: kanske blir det i samband med en handbollsligamatch….

Våra motståndare kommer från en säsong som inte alls blivit som förväntat och man valde att byta tränare för att få in ny energi i laget, då Magnus Bagarn Johansson ersätter Jasmin Zuta. Bagarn som har fler SM-guld på CVt som tränare både på herr och damsidan har under sin korta sejour i klubben lyft laget spelmässigt och Redbergslid är utan tvekan det laget som ”experter” på förhand ansåg skulle bli det svåraste kvalmotståndet för lagen i allsvenskan (övriga lag som får kvala är Önnered och Aranäs). En härlig utmaning som vi givetvis är övertygade sporrar vårt ledarteam och spelartrupp än mer!

I RIK finner vi mängder med rutin och kunskap. Tobias Johansson, Mario Lipovac, Oskar Ysander, Erik Forsell Schefvert är alla spelare som i många säsonger haft tongivande roller i Handbollsligan. Detta kryddat med kanske landets mest spännande unga niometersspelare Elliot Stenmalm – som många tror är en blivande landslagsman.

Hos oss i Amo är läget fortsatt bra. Vi kliver in i ett kval med gott självförtroende, många segrar i ryggen, och med en stark tro på att allt är möjligt! Tyvärr får vi inte ha vår härliga publik i ryggen men vi hoppas vi ses när träningsmatcherna för kommande säsong är igång efter sommaren.

 

Stötta klubben!

Vi vill ge alla fans en möjlighet att ytterligare kunna stötta klubben, genom vår kampanj SOFFBILJETTEN där du swishar 100kr eller valfritt högre belopp och är med och tävlar om ett säsongskort kommande säsong om vi når upp till minst 150 deltagare. Swisha till nummer 123 210 2648.
 

Kvalet spelas i först till tre vinster enligt följande datum:

Omgång 1:

Onsdag 24 mars, kl 19:00. Amo HK – RIK

Omgång 2:

Lördag 27 mars, kl 15:00. RIK  - Amo HK

Omgång 3:

Onsdag 31 mars, kl 19:00. RIK – Amo HK

Ev. Omgång 4:

Onsdag 7 april, kl 19:00. Amo HK – RIK

Ev. Omgång 5:

Söndag 11 april, kl 15:00. RIK – Amo HK

 

 

Obs: Matchernas sänds på Cmore, inte via SolidSport. https://www.cmore.se/sport/spel/13329126-amo-hk-redbergslids-ik

 

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll