Knapp förlust för Amo i Malmö

14 februari 2024 13:53

Amo förlorade tisdagens match borta mot hemmastarka Malmö med 30–27 (13–11). Man gjorde dock en klart godkänd insats men hade några tekniska fel för mycket för att riktigt kunna hota hemmalaget. Med undantag av ställningen 5–6 efter knappa kvarten låg Malmö något eller några mål före under hela matchen. Amo saknade dock inte möjligheter till kvittering då man vid flera tillfällen var i besittning av bollen i underläge med bara ett mål. Speciellt minns man Samuel Lindbergs ribbskott dryga kvarten in i andra halvlek vid ställningen 20–19 till hemmalaget. Efter den missen följde några olyckliga minuter för Amo och Malmö kunde definitivt ta greppet om matchen och rycka ifrån till en fyramålsledning. Under de sista minuterna bevakade sedan Malmö sin ledning.

Amo gjorde defensivt en stark insats. Särskilt Erik Östling gjorde det bra och visade att han på allvar är tillbaka efter sin skada. Minusmålen kom framför allt som en följd av missar och tekniska fel i anfallet. Offensivt var kantspelarna Samuel Lindberg och Lynx Beverskog mest lyckosamma medan spelarna på nio meter blandade fina aktioner med en del mindre bra. Linjespelarna fick inte mycket utrymme mot ett tätt och aggressivt Malmöförsvar. Nikola Matovic landade runt 30 i räddningsprocent och vann därmed målvaktsmatchen.

När det gäller motståndarna Malmö visade man än en gång att man har en offensivt stark och samspelt förstasexa med notoriska målskyttar som Magnus Persson och Truls Grøtta i spetsen. Även tredjelänken på nio meter, Tim Hilding, gjorde en bra insats. Man ger inte heller bort många bollar utan spelar ofta med stort tålamod tills klara lägen yppar sig. Defensivt spelade man som bäst när matchen skulle avgöras då Amo hade det svårt med målskyttet. Särskilt Hampus Nygren slet hårt i försvaret.

Målskyttar Amo: Samuel Lindberg 7 (3 straffar), Lynx Beverskog 6, Gzim Salihi 5, Vasko Sevaljevic 2, Anders Forsell Schefvert 2, Anders Christiansen 2 och Jonas Jensen, Arnar Birkir Halfdansson och Erik Östling 1 vardera.