Klubbdirektören har ordet

2 november 2023 9:39

Klubbdirektören har ordet

Nästan en tredjedel av Handbollsligans grundserie är nu spelad och hemsidan fick ett snack med klubbdirektören Tomas Lundberg.


Hej Tomas! Hur har den första tiden i Handbollsligan varit sedd från din position?

Naturligtvis jätterolig. Vi har ett härligt sug runt föreningen på alla sätt. Publik från litet längre håll har börjat upptäcka oss och hur roligt och spännande elithandboll är. Till detta har också tillkomsten av supporterföreningen Pegasus bidragit. Men vi har plats för mer publik så jag vill verkligen uppmana alla sportintresserade i regionen att komma till Amo kabelhallen.

Men om jag först ska säga något om organisationen så har det naturligtvis varit mycket nytt att få på plats men jag är tycker vi har klarat omställningen bra, särskilt med tanke på att många nya frivilliga krafter anslutit vid matcharrangemangen. Inkörningsperioden har varit överraskande kort och vi har redan börjat bli en samtrimmad grupp som jobbar med matcharrangemangen.

Om vi går över till det sportsliga så tycker jag vi snabbt har kommit in i ligatempot och visat att vi kan matcha alla lag. Vi har också stått upp bra fysiskt och i flera matcher varit starka i slutet. Detta trots att vi i varje match har haft ett par viktiga spelare borta. Vår målsättning är fortfarande att vi ska klara kontraktet och etablera oss i Handbollsligan. Med tanke på det är vi är nöjda med de nio poäng vi tagit så här långt. Det är egentligen bara i en match där vi inte var tillräckligt skärpta och inte följde vår gameplan. Mer behövs inte på den här nivån för att en match ska gå ur händerna. Kanske allra viktigast är att vi har fått ihop en stark och välfungerande spelargrupp där alla tar sitt ansvar och spelar för klubbmärket. Det gäller i högsta grad även de spelare som hittills fått mindre speltid eller varit skadade.

Glädjande är också att vår barn- och ungdomsverksamhet utvecklas och blir mer och mer stabil. Här gör flera av spelarna en viktig insats som tränare och domare och som inspirationskälla.


Vad behöver ni som förening förbättra?

Som jag sa har vi kommit en god bit på vägen men vi behöver arbeta vidare med att göra verksamheten mer professionell och attraktiv för publik och sponsorer samtidigt som vi behöver locka fler frivilliga krafter till föreningen. När det gäller förbättringar handlar det ofta om att ta små steg – det viktiga är att vi vet åt vilket håll vi vill gå. Det går inte att slå sig till ro. Vi måste sätta upp tydliga mål både på kort och lång sikt att sträva emot. Som förening handlar det då även om att ta ett socialt ansvar för alla i och omkring laget och fungera som en positiv kraft för hela samhället Alstermo med omnejd.


Närmast står Aranäs i Svenska cupens kvartsfinal på tur. Hur ser du på den uppgiften?

Det blir en jätteviktig match. Det känns stimulerande att ha chansen att kvalificera sig till Svenska cupens Final Four-spel i mars i Halmstad där en plats i Europacupen står på spel. Vi börjar hemma kommande onsdag och ett bra resultat där ger oss ett bra utgångsläge inför returen i Kungsbacka. Så jag hoppas att vår publik sluter upp och hjälper oss.


Vad tänker du om resten av säsongen?

Jag hoppas först och främst att vi snart har alla i laget i spel. Det finns fortfarande en del skavanker på några spelare men jag hoppas att det snart ska vara löst. I övrigt är det viktigt att vi behåller koncentrationen på uppgiften. Det gäller givetvis under matcher då vi inte får ha för stora svackor. Men det gäller även på varje träning. På den här nivån går det inte att fuska utan alla måste göra sitt jobb. Här har vi ledare en central uppgift genom att föregå med gott exempel.


/Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll