Klubbchefen summerar säsongen

8 april 2024 18:00

Klubbchefen summerar säsongen
I och med vinsten i bortamötet med Alingsås förra veckan avslutades säsongen för Amo:s del. Facit blev en 10:e plats i Handbollsligans sluttabell. Hemsidan har pratat med klubbchefen Tomas Lundberg om hur han ser på lagets första säsong i Handbollsligan.


Hej Tomas! Hur vill du summera den gångna säsongen?
Målsättningen att klara nytt kontrakt uppfylldes även om vi inledningsvis hade vissa förhoppningar om att kunna nå en slutspelsplats. Säsongen blev dock litet småstökig med många skador och tränarbyte vilket också ledde till att prestationerna blev litet för mycket upp och ner. Vi vann flera av nyckelmatcher men missade också några poäng där vi inte var tillräckligt kalla i slutet. 

Vad har varit mest positivt?
Jag vill framför allt peka på två saker. Dels utvecklingen i gruppen där vi visade stark moral och tog stora steg mot en allt proffsigare inställning. Dels engagemanget runt laget från publik, sponsorer och alla volontärer som har hjälpt till med stort och smått.

Amo bytte ju tränare efter halva säsongen när Andreas Stockenberg efter många är i klubben sade upp sig och ersattes av Brian Ankersen. Vad innebar tränarbytet?
Brians ankomst innebar en tydlig förändring både på och utanför banan. Brian står för en handbollsfilosofi och ett ledarskap där tydlighet och noggrannhet är viktiga inslag. Spelarna har varit lojala med de nya idéerna och gruppen har stärkts allt mera under säsongens slutskede. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta utvecklas med Brian som tränare.

Finns det någon enskild händelse som har fastnat i minnet under den gångna säsongen?
Det finns rätt många olika faser och moment som varit viktiga och det är svårt att sortera dem så här direkt efteråt. Men för säsongen som helhet var det viktigt var att vi relativt snabbt hämtade oss efter storförlusten mot LUGI på bortaplan och Andreas Stockenbergs påföljande avhopp som tränare. På den positiva sidan var givetvis Final4 i Svenska cupen en höjdpunkt – ett härligt evenemang där vi knep bronsmedaljen inför ett stort följe Amosupportrar!

Vad har varit det svåraste med att ta steget upp till Handbollsligan?
Att möta starka lag varje vecka där man hela tiden måste ligga nära sitt bästa har naturligtvis varit en stor omställning. Men också att bli en del av Handbollsligan i organisatoriskt avseende med de krav detta har ställt på oss som en liten förening. Men jag är stolt över att vi har klarat av detta.

Vad har ni lärt er under den första säsongen som är viktigt att ta med sig in i nästa?
Vi kommer vara bättre förberedda på vad som väntar och vilka krav det kommer att ställas på oss – på och utanför planen. Alla inblandade kommer att ha litet erfarenhet med sig i sina roller. Målsättningen för föreningen är att hela tiden ta små steg i den riktning vi vill gå – det gäller att inte stressa fram förändringar för snabbt. Jag vill också i detta sammanhang passa på att tacka alla – spelare, ledare, volontärer, publik, sponsorer och alla andra med Amohjärta där ute i landet – som på något sätt bidragit till vad vi åstadkommit under säsongen 2023–24.
Tack allesammans!


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll