Klara för semifinal i ATG Svenska Cupen!

18 november 2021 8:49

I en match med rasande tempo lyckades vi vinna mot Skövde med 40-39 och är därmed klara för semifinal i ATG Svenska cupen efter totalt 76-71 i sammanlagt resultat över 2 matcher.

Matchen inleds i ett mycket högt tempo där det redan efter 10-12 minuter har gjorts över 20 mål i matchen. Det är en fysisk match men med ett otroligt fint 9 metersspel från båda lagen i inledningen. I Skövde är det Kristian Svensson som inlett målskyttet bäst med 3 inledande mål och i Amo visar Minik upp högsta skyttekvalitet redan från start. Matchen är jämn, välspelad och med hög kvalitet i avsluten vilket gör att båda lagen efter cirka 15 minuter byter målvakter. I Skövde kommer Viktor Bang in i målet och gör ett antal fina räddningar. Tillsammans med Jack Thurins målskytte under denna period har Skövde en chans att gå ifrån med ett par bollar men vi lyckas kriga oss kvar, bland annat genom att Forsberg kommer in i målet i och gör en straffräddning i ett mycket viktigt läge. I halvtid leder vi med 19-18.

Andra halvlek börjar med att Skövde kan göra några raka mål inledningsvis och tar ledningen i matchen och som minst är den totala ledningen nere på 2 mål. Det snabba spelet fortsätter och efter Skövdes sylvassa inledning där det nu istället är vänster 9: an Bjarni Valdimarsson som dominerar målskyttet kommer vi tillbaka och gör en mycket stark period under resterande del av halvleken. Efter de inledande 5-6 minuterna är det vi som är i förarsätet i matchen med ett spritt målskytte och flera mycket viktiga räddningar. Efter att våra 9 metersspelare dominerat inledningsvis så lyfter Skövde ut sitt försvar och spelar både 5-1 och 4 - 2 under perioder men det får de ingen lycka med då vi både gör genombrott och får mer 6 meterslägen under denna perioden. Som mest leder vi matchen med 5 mål och matchserien med totalt 9 mål. I slutet blir det väldigt många anfall där skövde ställer om och släpper igenom våra spelare för att chansa med att målvakten ska rädda. Men vi visar kyla i avslutslägena och kan hålla distansen och både vinna matchen och vinna matchserien och bli klara som första lag för semifinalerna.

I matchen som helhet så gör vi åter en mycket stark kollektiv insats. Varierat spel med avslut från alla positioner. Matchens gigant är Minik Dahl Hoegh som visar ett fantastiskt skyttespel under hela matchen. 12 mål blir det totalt för Minik denna kväll.