Klar seger mot Torslanda

5 mars 2023 13:11

Amo vann fredagskampen mot Torslanda med klara 33–22 (17–9). Den första kvarten var jämn men från och med minut 16 till minut 20 gick Amo från 8–6 till 12–6 och därmed var matchen i praktiken avgjord. Halvtidssiffrorna stannade vid 17–9 efter att en strålande Nicola Matovic i hemmamålet gjort femtontalet räddningar och nyförvärvet Jonas Jensen gjort fem av målen.

Inledningen av andra halvlek blev märklig då Torslandas målvakt Johan Bergström inom några minuter räddade fyra frilägen från Amo:s vanligtvis säkre mittsexa Anders Christiansen. Då Amo samtidigt tappade en del av skärpan i försvarsspelet kunde Torslanda krympa avståndet till fyra mål. Några snabba mål av Minik Dahl Hoegh, Erik Rudvall och Simon Axelsson återställde dock ordningen och under resterande delen av matchen utökade Amo successivt ledningen fram till slutresultatet 33–22.

I Torslanda, som får inrikta sig på negativt kvalspel, gjorde målvakten Johan Bergström en fin insats, framför allt i andra halvleken. I övrigt handlade det som väntat mycket om Gunnar Bodin på nio meter men där också vänsterhänte Alvin Sirén var en positiv överraskning med snabba fötter och ett rappt skott.

I Amo gjorde som nämnts Nicola Matovic en fin insats även om han mattades något i andra halvlek då han också fick mindre hjälp av försvaret. Jonas Jensen har redan efter två matcher visat upp att han besitter en fin speluppfattning och ett snabbt och varierat skott. Felix Tyberg var ett ständigt hot mot Torslandaförsvaret och Anders Forssell Schefvert gör nästan aldrig en dålig match. Positivt var också att se att Minik Dahl Hoegh verkade vara något mindre besvärad av sin skada än tidigare.

Amo:s målskyttar: Jonas Jensen 7, Minik Dahl Hoegh 6 (4 straffar), Felix Tyberg 4, Anders Christiansen 3, Anders Forssell Schefvert 3, Erik Rudvall 3, Simon Axelsson 3, Gusten Montonen 2, Paetur Mikkjalsson och Theodor Claesson 1 vardera.

Amo får nu vila i tio dagar fram till nästa match som är mot Skånela tisdagen 14/3. Då blir det också enkronasmatch och fri entré. Väl mött då!