Inför seriestart 21-22

11 augusti 2021 10:31

Inför seriestart 21-22

Jag har fått äran att skriva ihop lite om vad som har hänt sedan vi drog igång säsongen 2021/2022 den 26 juli. Alla spelarna har nu anlänt till Alstermo och börjat göra sig hemmastadda. 

Sedan vi startade i juli har vi på 16 dagar hunnit med 16 gemensamma pass och lägg därtill individuella styrke- och konditionspass. Spelarna lägger ner tid och energi för att säsongen 2021/2022 ska bli det bästa säsongen hittills. 

Vi har hunnit med en träningshelg på hemmaplan den 31/7-1/8 där vi hann med träningar men även lite tävlingar och testa nya upplevelser. Anton Williamsson hade anordnat det fantastiskt för oss ute i Alsterbro med padelturnering och sedermera vattenskidor, barfotaåkning, SUP, kanot eller bara ett härligt bad. Lördagen avslutades med hamburgare tillsammans ute i det fria vid Stora Hindsjön. Söndagen blev det fysisk genomgång med Tobias Nömgård (High Performance Center - Växjö) samt avslutande handbollsträning.

Tobias ledde också laget genom fystester senare inne i Växjö. Det som är otroligt glädjande är att de spelare som varit under ledning av HPC tidigare har utvecklat sin fysik. Vi vill ha spelare som brinner för att tävla och utveckla sig i Amo-tröjan. Vår förhoppning är att de nya som har kommit ska påbörja samma resa och att vi tillsammans ska kunna nå nya mål. 

Apropå de som är kvar och de nya. Kvar sedan förra året är Jesper Forsberg (mv), Filip Pettersson (M6), Nemanja Cvetinovic (V6), Patrik Sandberg (9M), Daniel Steen (9M) och Evon Mohlin (9M). Daniel som missade en del av säsongen under förra året ser piggare ut än på länge och har övertygat under försäsongen. Evon gjorde en axeloperation under förra året men han är snart helt matchklar och har ägnat tid i gymmet under tiden och skottet finns kvar.

En del av er har fått nya kollegor eller grannar. Vi har sagt adjö till flera spelare som under åren har blivit era vänner men vi hoppas att ni under året kommer att få kontakt och lära känna spelarna som representerar Alstermo ute i Sverige ännu bättre. 

Nya spelare är följande Marcus Rausch (MV), Mikkel Hansen (V6), Felix Tyberg V6, Hugo Stuivers (M6), Gusten Montonen (H6) Maximilian Binderis (H6), Minik Dahl Høegh (9M), Anders Forsell Schefvert (9M), Niclas Närenborn (H9) och Simon Källström (9M). Vi kommer presentera dessa närmare. 

Den här veckan är helt spelfri och vi kan grotta oss ner i handbollsträning samt fysträning. Kommande vecka drar Svenska Cupen igång. På onsdagen 18/8 kommer Kungälv på besök till Amokabelhallen. Vi räknar med att kunna komma in besökare till matchen. Mer information om hur många besökare vi kan ta in samt hur ni gör för att köpa biljett kommer. Men jag kan säga att vi i laget är otroligt sugna på att få spela framför er vår hemmapublik. 

Helgen som kommer efter Kungälvsmatchen åker vi upp till Göteborg för att dels spela ännu en gruppspelsmatch i Svenska Cupen då mot Torslanda HK men även för att möta Redbergslids IK i en träningsmatch. Vi kommer även ta chansen att dels träna uppe i Göteborg men även komma närmare varandra i gruppen. Med så många nya spelare kan det ta lite extra tid att lära känna varandra och därför ska det bli otroligt bra med en resa där vi kan komma bort ifrån Småland och bara ägna oss åt varandra och handbollen. Efter helgen blir det nästan direkt upp till Göteborg igen. Då för att möta regerande Svenska Mästarna IK Sävehof i den sista gruppspelsmatchen. 

Slutligen stort tack för det fantastiska bemötande från alla runt föreningen, känns härligt att vara tillbaka i Alstermo och Amo HK. 

Kommer säkerligen komma med en liten uppdatering lite senare under försäsongen.

 

Vid skrivbordet,
Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll