Inför semifinal 1 mot Lugi

13 december 2021 12:31

Inför semifinal 1 mot Lugi
Vi får lämna serien för en stund och det kanske är bra. Alla spelare och ledare är oerhört besvikna över insatsen senast mot Varberg. Men möjligheterna för bättring kommer snart och det kan vi göra redan nu mot ett av Sveriges hetaste lag.
 

LUGI har de senaste åren blivit en stabil handbollsförening som arbetar oerhört mycket med förädling av unga talanger. De senaste åren har föreningen bland annat levererat Alfred Jönsson och Karl Wallinius ut i utlandet. Flera experter trodde det skulle bli tyngre i år i samband med att tidigare nämnda Wallinius, försvarsspelaren Markus Sjöbrink (farbror heter Mats och tillbringade en tid i Alstermo IF) och målvakten Simon Sejr testade på proffslivet.

Olyckskorparna hade rätt till en början, en ung trupp fick ta stort ansvar men som de har växt med ansvaret. Casper Käll visar återigen att han kanske har de snabbaste fötterna i handbollsligan, på högernio finns bombkastaren Theo Übelacker, rutinen på nio meter står Fredrik Olsson (25 år) för, tillsammans med tidigare Amo HK spelaren Oliver Olsson (28 år) är det de två äldsta spelarna i laget. Hugo Forsberg på niometer är förövrigt en annan spelare som gärna gör upp med Casper Käll om vem som har snabbast fötter i ligan. Fart, bollsläpp och åter fart är det som Lugi jobbar efter och de gör det mycket bra.

På kanterna återfinns tidigare nämnda Oliver Olsson men till sin kompanjon har han en av Sveriges mest intressanta vänstersexor i Axel Andersson. På den andra kanten finns redan nu proffsklara Isak Persson en av Sveriges mest lovande kantspelare.

I målet har under säsongen den unga Victor Hedberg vuxit ut och visat sig höra hemma på den högsta nivån.

Slutsatsen är att det är ett ungt lag men med kvaliteter som vida översträcker deras åldrar. Flera av dem har spelat i ungdomslandslag, testat på seniorlandslag samt spelat ligahandboll under flera år redan. Senast besegrade de IFK Skövde på hemmaplan med 28-21 där förgrundsfigurerna var tidigare nämnda Axel Andersson (7 mål), Casper Käll (6 mål) och Theo Übelacker (6 mål).

Vi är nu endast två matcher ifrån att nå en final i ATG Svenska Cupen. Jag tror att jag hade ljugit om jag hade sagt att det vore en dröm för alla handbollsspelare att få vara i en final i Svenska Cupen. Eller för Tomas Lundberg kanske det är en dröm, men för oss andra som inte var med när den spelades senast är det inte så.

Men möjligheten finns där och vi ska göra allt vi kan för att ta den.
 

/ Joakim Wensby

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll