Inför premiären

17 september 2021 10:45

Inför premiären

Äntligen dags för premiär i serien. Även om vi har haft tävlingsmatcher i en månad är serien något speciellt. I år kommer vi in i serien med något av ett favoritskap efter vårt spel i ATG Svenska Cupen. Det är inget att hymla om. Serien är dock lång och det är många lag som har gjort det bra i Cupen (Skånela, Vinslöv, Varberg och framförallt OV) sedan får vi inte glömma lag som i det tysta kunnat bygga upp sig och kommer vara tokladdade när serien drar igång (HIF Karlskrona). Det kommer bli en intensiv säsong med många matcher och tuffa bataljer.

Vi startar nu på söndag mot Kärra HF. Ett lag som förändrat sig en hel del jämfört med förra året. Ny tränare är Ivica Zubac den gamla storskytten från Kroatien. Som de flesta handbollskännare kanske känner igen från sin spelarkarriär i H43 Lund och IFK Kristianstad. Han har dock varit i Kärra tidigare då på damsidan och nu senast i LIF Lindesberg. Kärra har även varit i det mediala bruset med att den före detta landslagsspelaren Loui Sand har gjort comeback på handbollsplanen i föreningen. Ifall Loui är med på söndag får vi se, tv-åtagande har gjort att han har missat en hel del av försäsongen.

 

Spelare att hålla koll på:

Philip Otterberg H9 - Tillbringade ett par säsonger här nere i de småländska skogarna men har nu återgått till sin moderförening Kärra HF. Här i Amo var han främst på H6 men har i moderföreningen tagit klivet upp på H9 och blivit än mer delaktig i spelet.

Isak Karlsson V9 - Förra året blev han utlånad från Aranäs när laget hade många skador samt att vi fick Simon Källström. I år är han med från start. En ung lovande skytt som kan se lite avig ut i spelet men är svårstoppad och har gått i en god skola under Niklas Virolainen i Aranäs.

Leonard Gegaj M9 - Rivig spelare som gjorde många mål mot IFK Ystad i ATG Svenska Cupen när Kärra var på väg att skrälla. Bra skott samt genombrott och har a-landskamper på sin meritlista.

Karl Friberg M6 - Ett fynd för Kärra! Har övertygat under försäsongen med framförallt sitt offensiva spel. Duktig på att fånga boll, göra mål eller tillförskaffa sig straffar. Ett ständigt hot och har bra samarbete med sina niometare.

 

Domaren blåser för avkast på den vanliga tiden 16.15 och vi hoppas att ni följer matchen antingen live på plats eller via solidsport. Ni som har varit på plats de senaste matcherna har nog inte känt er besvikna. Vi sliter för varandra och vi kommer fortsätta göra det. Detta är den sista matchen (ifall inget ändrar sig) med publikrestriktioner. Vi hoppas dock på en såpass full hall det går och att i nästa hemmamatch mot LIF Lindesberg att publiken är tillbaka som vanligt.

Väl mött i Amokabelhallen!

 

Biljettsläpp fredag 17/9 kl16:00 https://www.biljettkiosken.se/event/210919-amohandboll-karra_hf

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll